autobus gsp
Oliver Bunić
autobus gsp

Oliver Bunić

Linija 94 će saobraćati do Resnika, Foto: Oliver Bunić

Inicijativu za promenu linije pokrenuli su građani Resnika i Avala grada ali i ostalih delova Rakovice, molbom da se poboljša gradski prevoz produženjem postojeće linije, saopšteno je iz opštine Rakovica.

Za potrebe promenjene trase linije, u ulici Edvarda Griga u Resniku izgrađena je nova okretnica.

Linija 94 kretala se od Novog Beograda (Blok 45) do okretnice u Borskoj ulici na Miljakovcu.

Nakon produženja, linija 94 će se od okretnice u Borskoj dalje kretati ulicama: Borska-Miška Kranjca-Patrijarha Dimitrija, Oslobodjenja Rakovice-Kružni put Kijevo-Slavka Miljkovića do novoizgradjene okretnice u ulici Edvarda Griga (u blizini Doma zdravl?a u Resniku).

Osim direktne veze sa Novim Beogradom, izmenjena linija će sada saobraćati kroz samo naselje Resnik i povezati neke od najprometnijih tački u naselju, dom zdravlja, vrtić, pijacu, školu sa ostalim delovima grada Beograda i same opštine Rakovica.

Polasku prvog autobusa na izmenjenoj trasi prisustvovao je veliki broj gradjana Resnika i Rakovice, kao i Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i šef Odborničke grupe u Skupštini GO Rakovica i Vladan Kocić, predsednik Gradske opštine Rakovica, navodi se u saopštenju.