voda limun krastavac djumbir nana
Profimedia
voda limun krastavac djumbir nana

Profimedia

Limun koji svi ispipaju prljavim rukama nema šta da traži u vašoj čaši, Foto: Profimedia

Gazirana pića u kafiću retko kad služe a da vam u čašu ne ubace, ili bar za ćošak ne zadenu, parče limuna. Međutim, ukoliko volite sebe i čuvate svoje zdravlje, idući put tražite da limun ne ubacuju. Naučnici su objasnili i zašto.

"Ukoliko nemate ništa protiv da neko drugi pije iz vaše čaše, ili da vam recimo pljune u čašu, onda nastavite ovu tradiciju sa limunom - u suprotnom zahtevajte da vam limun ne stavljaju u čašu", kaže Filip Tijerno autor knjige "Tajni život bakterija".

Tijerno tvrdi da je na svakom komadiću limuna koji je testirao pronašao brojne bakterije i mikrobe za koje ne bismo voleli da se nađu u našem organizmu.

"Ljudi diraju taj limun, seku ga, muljaju prljavim prstima, drže u plastičnim kutijama ili nekim staklenim ćasama pre nego što ga ubace u vašu čašu. Čak i tada, to parče limuna hvataju direktno prstima, koji su prethodno pipnuli novac i šta sve ne", objašnjava Tijerno.

On dodaje da, nažalost, mnogi ljudi ne praktikuju da često peru ruke, mnogi to ne čine ni nakon vršenja nužde. Te, ukoliko volite da u čaši kisele vode imate parče limuna, tako servirajte sebi kod kuće, kada ste sigurni da ste limun sa sve korom prvo oprali, pažljivo isekli, i čistim rukama ubacili u čašu!

Komentari (1)

saaw

29.08.2016 19:38

bilo vam je potrebno samo par godina da pronadjete ovaj tekst