Piše istoriju srpske vlade: Ana Brnabić
Alo!
Piše istoriju srpske vlade: Ana Brnabić

Alo!

Piše istoriju srpske vlade: Ana Brnabić, Foto: Alo!

Naime, u fotelju Kori Udovički, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, sešće Ana Brnabić, dosadašnja predsednica upravnog odbora NALED-a, čije je seksualno opredeljenje izazvalo lavinu komentara u domaćim, ali i svetskim medijima.
Njenu novu poziciju i naklonost prema istom polu potvrdio je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić i time izazvao oduševljenje među pripadnicima LGBT populacije.

Miletić: Napredak ako se javno izjasni kao gej

Ista očekivanja od ministarke Brnabić ima i gej aktivista Goran Miletić, koji se nada da će ona podržati Prajd. - Ukoliko se ona zaista javno bude izjasnila o svojoj seksualnoj orijentaciji, onda možemo reći da je njen položaj napredak za našu politiku i zemlju. Ona iz svog resora neće moći puno da pomogne LGBT populaciji, ali je indirektna poruka jako lepa - da LGBT konačno ima nekog svog u ministarskoj fotelji - rekao je Miletić.

Premijer Vučić je istakao da ga njena opredeljenja ne zanimaju.
- Ana Brnabić i ja smo razgovarali i o tom aspektu. Ona to ne krije, s ponosom to govori. Ona je toliko fina i ljupka, i pitala me je, rekla je: “Ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore.“ Odgovorio sam joj: “Mene interesuje šta možeš da uradiš, a znam koliko si stručna i vredna” - rekao je Vučić i dodao da je srećan što može da radi sa nekim kao što je Brnabić, jer u njenom CV nema mrlja.

- Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom - rekao je mandatar.

Ministarska pozicija Ane Brnabić najviše je usrećila naše poznate gej aktviste, koji su toliko ponosni što će imati nekog svog u Nemanjinoj 11 da su neki od njih i zaplakali.

Zaplakao od sreće: Azdejković

A. Stanković

Zaplakao od sreće: Azdejković, Foto: A. Stanković

Predrag Azdeljković, gej aktivista, kaže za „Alo!” da je ovo mali korak za Srbiju, a veliki za LGBT zajednicu u Srbiji.
- Kada sam pročitao vest, zaplakao sam od sreće! Ovo što se dešava je pitanje istorije! Sada je na Ani velika odgovornost i težak period zbog medijske pažnje.

Nadam se da će ona uspeti da se izbori sa tim i da se dobro pripremila. Ja bih da je ohrabrim jer je ona prva, ali nadam se ne i poslednja. Njen posao će biti duplo više kritikovan i mnogo više očiju će biti uprto u njen rad, pa joj ja želim svu sreću i nudim svu podršku koju mogu da joj dam. I na kraju želim da kažem jedno veliko hvala Vučiću - istakao je on.

Jovanka Todorović, gej aktivistkinja, podržava novoizabranu ministarku i nada se njenoj pomoći u vezi sa pravima LGBT.
- Smatram da će Ana kao osoba na čelu ministarstva imati sluha za zakon o rodnom identitetu. To ministarstvo je vrlo važno jer može doprineti onim promenama koje mi predlažemo ovim zakonom. Dakle, da kada osoba izvrši promenu pola, da može bez problema da promeni i svu potrebnu dokumentaciju – kazala je Todorovićeva.

Ko je Ana Brnabić?

Ana Brnabić do sada je bila na mestu predsednice Upravnog odbora NALED- a. Ona ima MBA diplomu iz marketinga s univerziteta Hul, u Engleskoj, i više od devet godina iskustva na menadžerskim pozicijama na različitim projektima međunarodnog razvoja, kao i u Vladi Srbije. Izvršni je direktor „Peksim fondacije“ od njenog osnivanja 2010, a pored toga, angažovana u kompaniji „Kontinental vind Serbija“ (CWS), gde radi na realizaciji investicije vredne 300 miliona evra u vetropark u opštini Kovin.

Krstić: Pružimo im ruku

Marketinški ekspert Nebojša Krstić oduševljen je vešću o prvoj gej ministarki u Srbiji. - Izuzetno dobra vest da se neko najzad ohrabrio da ne skriva svoje seksualno opredeljenje. Ovo je veoma civilizacijski važna stvar za Srbiju, koja glasi za homofobičnu zemlju - kaže Krstić.

Komentari (45)

alpacino

09.08.2016 05:31

Da nije gej , nikada ne bi postala ministar...naredio mocni gej lobi iz inostranstva.

propaganda

09.08.2016 07:21

@alpacino - A za to vreme, porodice placu od muke jer came u bedi, koru leba nemaju dnevno. U ovoj zemlji svi imaju prava osim dece i porodice.

Ludi sesirdzija i svita

09.08.2016 05:47

Cirkus se razigrao i obogatio novim primercima! Pa,neka igre pocnu! Navijaci i publika su spremni!

realno rasuđivanje

09.08.2016 05:59

...Ko zna, možda je i onaj ko je postavi ovakav nakaradni izrod.

Nislija

09.08.2016 06:10

Zbog ovakvih odosmo svi pod jednu krusku.

Драгомир

09.08.2016 06:36

Хајде де што смо прогутали жабу ЈЕР ЈЕ ПАЛО ТАК'О НАРЕЂЕЊЕ него да се спремимо за нешто даље а то је ... СЛЕДЕЋИ ПУТ МОРА БИТИ У ОБАВЕЗИ ДА ТРИ МИНИСТРА БУДУ ГЕЈЕВИ!А када бих вам рекао да ће их бити осам ви ћете помислити да сам ја а стари Драгомир мало се занео за кривином!Децо моја,када би сте ме знали видели би сте да не пишем глупости. Мене брине што власт у Србији полако преузимају прекодрински срби а због њих окукавамо цео век!

Cica maca

09.08.2016 13:01

@Драгомир - I opet Crnogorci.I ovo prezime Brnabic mi ne lici na sumadijsko. Nije niko kriv sto je priroda pogresila,ali sto smo mi veci katolici od pape. Kako ona kao marketinski strucnjak moze srediti upravu i lok.samoupravu?

Mićko

09.08.2016 12:43

@Dejan - HHHHAAAAK PUUUUUU.

Neša

09.08.2016 07:37

Tugo golema, ako je ovo njena jedina kvalifikacija, teško nama!

OKI

09.08.2016 08:16

Na jutarnjem programu RTS prelistavanje Novina Novinar komentarise da Gej slucaj bio i u ranijim vladama samo se nije pisalo i pridavalo znacaju zasto bi se tome cudili Njen ducan njena radnja

A,mozda se i desi Cudo!

09.08.2016 08:17

Jedino sto je sigurno je klonirani Erdogan ce se prvo obracunati sa medijima! Nece vise u ovoj zemlji niko napisati ni jedno slovo kojim ce se naci uvredjeni:psihijatrijski bolesnici,homoseksualci,kriminalci,mafija,tajkuni,policajci,starlete,pripadnici svih sekti i udruzenja,...Pa da se mi lepo medjusobno pozdravimo i ko zna...Mozda u nekom drugom zivotu...

Brat Đura

09.08.2016 12:41

@A,mozda se i desi Cudo! - Jbg tako smo glasali, ali samo ovaj put.

petra

09.08.2016 08:35

Srbija se kao "velika"sila ,poredi sa Nemackom!!Omogicite narodu da ima za hranu ,odecu ,obucu i racune!Prvo povecajte natalitet,omogucite deci da normalno zive,vratite penzije na prethodni nivo,zaposlite mlade ili zatvorite fakultete na odredjeni period,a ne da profesori drpisu,nego brate neka idu na Biro,da vide malo ,kako je biti nezaposlen!

stručno

09.08.2016 08:45

A on plače ljubi ga majka!

Dr

09.08.2016 12:40

@stručno - Nije odoleo pritisku, prvi put uvek boli.

milorad

09.08.2016 08:49

A, dali su sve Vladike prave ....?.

BRAVO

09.08.2016 08:51

Sad ce gej parade da se odrzavaju svakih 15 dana.

Bojana

09.08.2016 08:56

I sad će ovi po ceo dan da trube kako je ona iz LGBT i da zapošljava saradnike prema sexualnoj orijentaciji....Šta mene briga sa kim ona spava. Hoću da imam redovnu i pristojnu platu i manje komunalije i da radim kao čovek a ne kao rob kod privatnika.

Penzioner

09.08.2016 09:30

@Bojana - Upravo se desava suprotno tome sto si napisala! Smanjene su plate i penzije, a povecane cene hrane i troskovi zivota. Ili mozda nisi primetila? Interesantno!

NAPREDNO-NAZADNE SNAGE

09.08.2016 09:09

Botovska armija drasticno je uvecana armijom LGBT! Samo sto ovi drugine rade za sendvic,vec iz ciste ljubavi! Bas su ranoranioci,ali su i sigurno jedni od retkih koji imaju drzavni posao!Verovatno im je i ovo u opisu pisla!

SasA

09.08.2016 09:50

Najludje je to sto meni (a u vecini sam sigurno),to nista ne znaci. Bas me briga da li je gej.strajt ili marsovac. Zamisli, sad imaju nekog "svog" u vladi!?!? Mogli su i marsovca da stave, da i oni imaju "nekog svog". Zanimljivo je da se "ide u sitna crevca" i nije dovoljno da bude covek, ili zena nego uz to mora biti i sex.orjentacija, ili nesto jos minornije. Koja je svrha? Mi smo homofobicna zemlja?? Po cijoj oceni?Zar je bitna orjentacija u jednom drustvu u kom bi trebalo da ljudskost vlada

СЕНОВИЋ

09.08.2016 10:05

Не зна се шта је горе по Србију, ГМО или ово.

Blok 45

09.08.2016 12:38

@СЕНОВИЋ - Ova Sodoma i Gomora je gora.

tesa

09.08.2016 11:03

sramota za srbiju pa u americi imate zakon koji jasno kaze da na visokim funkcijama u vladi mogu biti samo osobe koje imaju porodicu ovim se ubija najjaca celija svakog drustva a to je porodica i to se namerno radi nisam za to da se takve osobe terorisu ali ne mogu biti na ministarskim mestima ....srbija je dotakla dno dna.......ima li kraja ponizavanju srbije

GLUMICA

09.08.2016 11:42

@tesa - Americki osnivaci svetske vlade TRILITERALE koja je nastala od masona i satanista koje finansira Rok Feler i Rotsild.fondacije osmislili su sve ...od EU i njenog unistenja,brisanje polova u buducnosti,svetsku vladu ,svetsku bansku MMF i svetske policajce NATO...AMERIKA I PAR LJUDI HOCE DA VLADAJU SVETOM...a ovi svi se prodaju za pare a ako ne bivaju brisani i nigde vise ne postoje. SAMO RUSIJA MOZE DA SE SUPROTSTAVI TOM ZLU !!!!

VUKOVI SA MANJAČE

09.08.2016 11:31

joj kod nas u bosni ana žensko ........

Srb-in

09.08.2016 12:47

@VUKOVI SA MANJAČE - Kod nas nas muško, šta da se radi?

MAČIĆ@PNZIONER

09.08.2016 11:37

JA SAM PENZIONER. I TAČNO JE DA SE SMANJILAPLATA A UVEĆALI TROŠKOVI. TAKOĐE JE TANO I DA GOSPOĐICA JOŠ NIJE MINISTARKA I DA NEMA AMA BAŠ NIKAKVE BEZE SA SADANOM SITUCIJOM. ZAR NISTE PRIMETILI?

JA NA PRIMER NISAM NIKAKAV PRIMER

09.08.2016 11:40

Nemam ništa protiv ako završava posao,ali vidim da je to uticaj neke zapadne države.Od kada su došli naprednjaci na vlast video sam da nam vlast kroje Zapad i Rusija (kao i izbornu volju).."čovek" može da formira sa svojom strankom vladu a on uzima SPS (uticaj Rusije).Još od petog oktobra smo ušli u kolo koje se zove globalizacija i postali smo kolonija jeftine radne snage i tržište na koje se uvaljuje najgora roba po najvećim cenama.

milan

09.08.2016 11:57

Pa i ja sam nastran i ja više gotivim žene nego muškarce. Na muškarce se zgražavam a žene su mi OK .Neće te me valda radi toga osediti. Svaki posao AV je takav vlast vlast i samo vlast.

Violeta

09.08.2016 12:18

Ne vidim mnogo veze sa iskustvom u marketingu i resorom drzavne uprave i samouprave. Ovo je neki kompromis! Kori je sigurno bila kompetentnija! Radila je a nije se pojavljivalana tv.

Srbin

09.08.2016 13:01

@Violeta - I ta Kori, je americki covek, samo su ih zamenili i opet imaju svog cobeka u vladi !!!

Srbin

09.08.2016 12:19

A JA PLACEM OD MUKE !!!

NBgd

09.08.2016 12:31

Kao ne zna se da u bivšoj i sadašnjo vladi ima još jedan gej?

Miša

09.08.2016 13:47

@NBgd - Koji ?!

Blok 45

09.08.2016 12:32

Svaka majka bi te za zeta poželela?

Srbin

09.08.2016 12:34

Koje nacionalnosti je gosp. Brnabic, podseca me na ono Bambolic iz Zemuna koje su radikali proganjali.

стрикан

09.08.2016 15:50

@Srbin - Ма она је из породице барнаби - мидсамер мердерс, знаш?

Црни Ђoрђe

09.08.2016 12:35

И ja плaчeм, aл oд рaзoчaрeњa. Зa oвo ниcaм глaсao.

Dr

09.08.2016 12:36

A tog, lobija je bio pritisak?

Godžula

09.08.2016 12:37

Genije, krtica je?

Điglogažnone

09.08.2016 12:51

Oni tražili, tražili, a ti ipak dade i on ili ona uđe.

nedjo

09.08.2016 13:35

nek je sa srecom,bitno da bude postena i manje alava od aktuelnih

markan

09.08.2016 14:29

Toliko o našem suverenitetu...