Doktor
Profimedia
Doktor

Profimedia

Doktor već decenijama vredja pacijente, Foto: Profimedia

Pojavila su se nova svedočenja o ponašanju ortopeda iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. Neimenovani lekar postao je poznat široj javnosti nakon što je jedna pacijentkinja odlučila da pred novinarima prepriča sve što joj je lekar izgovorio i to pred medicinskom sestrom.

Lana Tovarlaža Žugec je za hrvatske medije ispričala svoje neprijatno iskustvo kod ortopeda, ističući da je nju lekar pipkao po grudima i omalovažavao.

Sada je klupko počelo da se odmotava, pa su se navodno pojavile i ispovesti drugih pacijenata:

“Prvo mi se naguzite, a onda lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama”, “Imate tešku autoimunu bolest, to vam je Božja kazna jer niste svima dali”, “Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite “Pozdrav Poglavniku!”, “Razgovaraću radije s vašim mužem, vi žene ste neuračunljive. Sviđa li vam se da budete njen rob?", deo je svedočenja pacijenata o ponašanju ortopeda zaposlenog u KB Dubrava.

Kako prenose hrvatski mediji, tamošnje Ministarstvo zdravlja je pokrenulo istragu protiv lekara nakon što se sve više pacijenata javilo da uloži žalbu na rad tog lekara. Kako mediji navode, i površna pretraga pokazala je da njegovo ponašanje nije nikakva novost: i da su se pacijenti kontinuirano žalili na njegov rad od 2011. godine.

Sudeći prema komentarima na medicinskim blogovima, najčešće je vređao žene, koje je tretirao kao seksualni objekat predodređen za uvrede, a muškarci su mu dolazili na tapetu ako, po njegovom mišljenju, nisu bili dovoljno muževni, dominantni ili inteligentni. Izuzetak nisu bila ni deca.

- Imala sam 13 godina kad sam bila na pregledu. Koje gadosti je rekao meni, tada devojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dete - napisala je jedna pacijentkinja, iz čega se izvodi zaključak da je skandalozno ponašanje lekara bilo uobičajeno i pre 25 godina.

Druga pacijentkinja je napisala da je vređao njenog muža, “mekušca”, jer ju je gurao u kolicima.

Muškarcu starom 68 godina objasnio je da okoštavanje ramena, od kojeg je pacijent patio, ide od mozga i da on “očigledno mozga nema kad mu se ramena okoštavaju”. Njegova ćerka je, kako je napisala na stranici najdoktor.com, u dva navrata o svemu obavestila rukovodstvo bolnice, ali nikakav odgovor nije dobila.

Komentari (1)

sima

05.02.2018 09:37

mengele dva.