Zabavnik
alo.rs

 

18+
Klikni da vidiš sliku
Zabavnik

alo.rs

Zabavnik, Foto: alo.rs

 On za „Alo!“ kaže da na naslovnoj strani „Zabavnika“ i dalje piše da je „za sve od 7 do 107 godina!“, tako da je opušteno seo da ga prelista i nešto pročita svom detetu. Kad je došao do dela, priča taj otac, kada lepa dugokosa junakinja prilazi s leđa drugoj, koja je samo u brushalteru čije su bretele spale sa ramena, naslanja joj bradu i usta na rame, stavlja joj ruke tik iznad grudi i govori joj: „Čeriti...“, nije znao šta da radi.

- To nije sve što me je zaustavilo tokom čitanja. Čeriti joj u zanosu, zatvorenih očiju govori: „Oh... Aaah! Lavice moja“. U sledećoj sceni, njihova lica okrenuta su jedno ka drugom. Dugokosa je obujmila rukama lice svoje „prijateljice“, kao da ga privlači u poljubac, pitajući je:

”Sada je u tvom životu neki muškarac, zar ne?“, a ona odgovara: ”Da i ne! Ne želim opet da prolazim kroz to. Ne sada.“. I dok im se usne spajaju, dugokosa govori: ”Imaš pravo! Ja... Mislim da moram... da se istuširam...“. Dok sam gledao sve to, u neviđenoj neprilici, jer su me okrugle oči sina upitno gledale jer mu nije bilo jasno zašto sam stao, zatvorio sam „Zabavnik“, ustao i rekao da moram odmah da telefoniram - opisuje taj otac nepriliku u kojoj se našao. Kako dodaje, odrastao je na stripovima, „Politikinom zabavniku“ i nema ništa protiv gej populacije, ali da je ovo što je objavljeno previše.

Dr Milić: Nije za sedmogodišnjake

Prof. dr Milan Milić, psihijatar, kaže za „Alo!“ da, ukoliko na naslovnoj strani „Politikinog zabavnika“ piše „od 7 do 107 godina“, tada se ne može deci ponuditi takav sadržaj. - Za sedmogodišnjake nije primereno jer oni tek treba da formiraju svoju seksualnu orijentaciju i identitet. Takav sadržaj može da bude zbunjujuća informacija za njih, što nije dobro. Kada budu u adolescenciji, onda su takve teme prihvatljive, jer oni već idu u određenom seksualnom smeru - naveo je taj stručnjak.

- Čak i da sam hteo detetu da objašnjavam lezbejske i gej relacije, ne znam da li bi ono moglo da me shvati o čemu pričam - naveo je roditelj i dodao da, ako je čak bila i namera uredništva da se deca sretnu na ovaj način sa gej populacijom, odnosno da imaju saznanje da i ona postoji, „to nije način“.

- Kako da objasnim sinu zašto se dve tete ljube u usta - završava on.

Sa druge strane, Zafirino Grasi, glavni urednik „Politikinog zabanika“, kaže za „Alo!“ da strip „Poseta Veneciji“ nije za decu.

- „Zabavnik“ smo sada malo pomerili - „Mali zabavnik“ se bavi dečicom od sedam do 12,13 godina, a malo stariji prelaze na „Zabavnik“. To je nešto što postoji i prosto ne može da se izbegne. Ovaj serijal stripa najvećeg francuskog izdavača veoma je poznat. Ali nije strip za decu. Mada ta scena nije uopšte strašna! Taj strip se završava u idućem nastavku. Ponavljam, ovo nije za decu, a „Mali zabavnik“ jeste. Isto je kao i na televiziji kada se napiše da neki sadržaj nije za mlađe od 12 godina - naveo je Grasi za „Alo!“.

Tagovi

Komentari (9)

niste bre normalni

23.05.2016 00:17

zna je sta je bio politikin zabavnik i ovo je zaista perfidna podvala!!! jednostavno ne kupujem vise politikin zabavnik i cao!

Spirit

24.05.2016 22:13

@niste bre normalni - I ne treba da ga kupujes, samo dzabe bacas pare. Jednostavno mu nisi dorastao.

cica maca

23.05.2016 01:04

Pa sta? Stvarno je tesko objasniti zasto se dve tete ljube u usta....Neka se ljube slobodno, zbog takvih roditelja kasnije deca koja su lgbt misle da nisu normalna i depresivna su.Podrzavam!!!

Bozidar

23.05.2016 02:50

Odrastao sam na Politikinom Zabavniku i da mi je ikada iko rekao da ce se jednog dana pretvoriti u sredstvo homoseksualne propagande mislio bih da je lud. Ovaj svet ne propada. Vec je propao.

Mixa

23.05.2016 05:19

Tolike scene nasilja u ovom stripu ga nisu izbezumile i upozorile da to nije za dete koje jos ne zna slova i mora neko da mu cita, nego je sve izvozao i stigao do lezbejske scene. Pre ce biti da se on mnogo uzbudio. Ovi stripovi nisu za decu vec tek za tinejdzere, lepo je rekao psiholog. Klinci imaju druge junake i stripove i toga se drzite.

dt

23.05.2016 13:19

@Mixa - Pa tek za tinejdžere... šta je bre vama... štampajte vaše časopise i slobodno stavljajte sadržaje koje hoćete, ali da se zna da su to časopisi sa takvim sadržajima, pa ko voli, nek izvoli. Nekada su bili časopisi erotskog sadržaja i nisi mogao takve sadržaje naći u DEČJIM NOVINAMA, ipak je Zabavnik više dečji časopis. Kakvi psiholozi, pa oni će ono što su nekada zastupali sada vrlo lako pogaziti, Vaše novine pravite, imaćete klijentele više nego što možda i možete da zamislite.

Stole

23.05.2016 10:47

Obzirom na glavnog urednika, nije čudo da će biti i goreg štiva i stripova u Politikinom Zabavniku ! Nekada je pisalo da je od 7 do 77 godina a sada piše da je od 7 do 107 godina, te svejedno mora da se tome i prilagodi ! Mi koji smo odrastali na Politikinom Zabavniku, verujem da smo većina zaprepašćeni kuda u buduće vodi ovakva uređivačka politika i osećam se grozno šta čeka moje unuke ! Stoga osuđujem jedno ovakvo propagiranje seksualne devijantnosti kroz ovakav časopis !

Ništa novo

23.05.2016 14:58

Zabavnik nikada nije bio izdanje za primitivce pa tako nije ni sada. Ovi što se žale ga i ne čitaju, nego su priču o stripu videli na fejsbuku.

Spirit

24.05.2016 02:16

Negoduju neobrazovani lazni moralisti koji nisu nikad citali stripove niti gledali filmove pa tako i nemaju pojma ko je Largo Finc i o cemu se radi u tom najtiraznijem francusko-belgijanskom stripu (i filmu i seriji cak i igrici). Ista stvar se desila sa novogodisnjim stripom jer ti vajni roditelji nikad nisu culi za krampusa niti znaju sta je to niti su ikad culi za taj francuski strip. Mozes misliti, ne moze da objasni lezbo scenu, a da je bila uobicajena seksi scena onda bi mogao da objasni?