LGBT Lezbejke Lezbejka Lezbijka Lezbijke Lezbejski par
Shutterstock
LGBT Lezbejke Lezbejka Lezbijka Lezbijke Lezbejski par

Shutterstock

Lezbijke, Foto: Shutterstock

Naučnici sa kiparskog univerziteta Nikozija pokušali su da shvate zašto lezbijstvo postoji?!

Nakon opsežnog istraživanja zaključili su da je to posledica činjenice što se muškarci pale na pomisao o dve žene u ljubavnom klinču.

"Veliki broj muškaraca priželjkuje da žena ima neku vrstu privlačnosti prema istom polu, a to je jedan od mogućih razloga zašto mnoge žene osećaju takvu privlačnost", rekao je glavni istraživač Menelaos Apostolou za "Pink News" dodajući da je to njegova teza u radu.

Ako se može reći i izdvojiti "samo jedna stvar" u ovom "neverovatnom" istraživanju, je činjenica da nije ispitana ni jedna jedina lezbijka.

Istraživanje je obuhvatilo 1509 heteroseksualnih osoba, od kojih su saznali da bi 34,4 odsto muških ispitanika želeli partnera kog "pretežno privlače članovi suprotnog pola, ali povremeno i istog pola".

Isti odgovor dalo je samo 7,8 odsto ispitanih žena.

Jedan od naučnih argumenata zašto muškarci preferiraju homoseksualno ponašanje žena je i da se tako povećava njihova sigurnost da će biti očevi potencijalne dece.

U naučnom radu piše i ovo: "Žena, vođena svojim seksualnim željama, može potražiti seksualne kontakte izvan dugoročne intimne veze. Kada ona ima odnose sa drugom ženom, manje su šanse da će imati odnos i sa drugim muškarcem. To znači ako ima istopolni odnos smanjuje se rizik klasične preljube."

Studija je takođe pokušala da analizira razlike u mišljenju onih koji su u dugoj i onih koji su u kratkoj vezi. Čak oko 30 odsto muškaraca u kratkim, neobaveznim odnosima, rekli su kako bi hteli da njihova partnerka povremeno ima istopolne odnose. Taj broj se prepolovio kod muškaraca u dugim vezama.

Menelaos tvrdi da ako neke žene žele odnose sa ženama to je "instinktivna seksualna osobina" koja služi kao mehanizam koji služi svojoj svrsi - razmnožavanju.

 

Komentari (7)

momazver

27.05.2017 18:06

TO! TO! TO! Kao da sam ja istraživao. ODMAH POSLE PROČITANOG NASLOVA POČEO SAM DA PIŠEM KOMENTAR!

Pera Detlic

27.05.2017 19:06

@momazver - Ima istine u ovome, mene lezbejke uzbudjuju i ja bi da se razmozavam sa njima.

Vuki

27.05.2017 20:06

Ja ne gledam lezbejke, ni u pornićima..

Pera Detlic

28.05.2017 09:01

@Vuki - Greska, muskarci mnogo toga mogu da nauce o sexu sta zena voli i zeli od muskarca.

Petar Petrović

27.05.2017 20:28

Istina. I mene privlače i nema ništa protiv njih. Još kad sam sa dve ... ima za sve. ;-)) Ko to nije probao, ne zna šta je pravi sex.

M.V.

27.05.2017 20:48

Koliko muškarci misle da se svet vrti oko njih. Jadno

Kvazimodo Sorabius

28.05.2017 10:03

Pametni narod je davno rekao: nije stvar u TOME, glavno je u - GACAMA!