Naizgled miran momak, ali... : Levandovski
Profimedia.rs
Naizgled miran momak, ali... : Levandovski

Profimedia.rs

Naizgled miran momak, ali... : Levandovski, Foto: Profimedia.rs

Poljska gol-mašina uskoro objavljuje svoju autobiografiju, koja svedoči da je popularni Leva bio sve samo ne uzoran mladić iz Varšave.
Nemački dnevnik „Bild“ objavio je izvode iz njegove biografije „Moja istinita priča“, koja otkriva turbulentno detinjstvo trenutno jednog od najboljih napadača na Starom kontinentu.

„Rekord koji sam zabeležio u vožnji je 320 na sat. Brzina mi podiže adrenalin i ne mogu bez njega“, kaže Levandovski.

Ljubav prema brzini datira iz detinjstva, kada je Leva neretko bez pitanja uzimao automobil svojih roditelja ili komšija i divljao po okolnim poljanama i šumama. Očigledan višak adrenalina trošio je i na druge, bizarnije načine. Tako je, recimo, imao običaj da sa svojom ekipom napada policijske stanice gađajući ih jogurtom ili korama od banane i za to prođe nekažnjeno. Valjda policajaci nisu bili dovoljno brzi da ga uhvate.

Naslovnica knjige „Moja istinita priča“

Profimedia.rs

Naslovnica knjige „Moja istinita priča“, Foto: Profimedia.rs

Bilo je nestašluka i u školi, jednom prilikom je čak napao nastavnicu, gađajući je - stolom.
„Nisam zaslužio lošu ocenu, pa sam se razbesneo i bacio klupu na nju“, kaže Robert.

Najdramatičnija situacija, prema njegovom priznanju, dogodila se kada je jedan od momaka sa ulice krenuo na Levandovskog nožem, s jasnom namerom da ga ozbiljno povredi, ako ne i nešto gore.

Robert sa suprugom Anom

Profimedia.rs

Robert sa suprugom Anom, Foto: Profimedia.rs

„Savladao sam ga munjevitom brzinom. Zavrnuo sam mu ruku, pa je morao da ispusti nož“, smireno prepričava detalje iz burnog detinjstva ljubimac Poljske, čovek koji je oborio rekord u Bundesligi kada je dao pet golova za devet minuta.

I tako, pravo niotkuda, nemački i poljski tabloidi dobili su materijal za pisanje više knjiga od momka koga bi donedavno majke rado uzele za zeta, a očevi ga izveli na pivo i platili račun...

Komentari (1)

Ivan

13.03.2016 02:59

Smesno i za malu decu!