Zlatko Šumadijski
Privatna arhiva
Zlatko Šumadijski

Privatna arhiva

Zlatko Šumadijski, Foto: Privatna arhiva

Kako je „Alo!“ pisao, u lovištu u Belom potoku nađeni su ostaci muškog leša, a pretpostavlja se da je reč o Milenku Jovanoviću, koji je nestao 28. avgusta 2016. Rezultati DNK analize treba da budu gotovi za nekoliko dana, kada će se definitivno utvrditi da li je reč o starcu kojeg je ćerka Violeta bezuspešno tražila po bolnicama, svratištima i narodnim kuhinjama. On je kobnog dana, na Veliku Gospojinu, krenuo na vašar kod manastira Rakovica, odakle se nije vratio kući. Članovi porodice su nestanak prijavili policiji, ali su pokrenuli i privatnu istragu i angažovali vidovnjaka Zlatka Šumadijskog iz Mladenovca da im pomogne da reše misteriju.

- Kada mi je Violeta poslala očevu sliku, doslovce sam joj rekao: „Tvoj otac nije živ. Neko ga je zgazio crvenim kamionetom ili crvenim džipom, odvukao ga je nedaleko odatle, bacio u šipražje i trnje i zatrpao ga kamenjem. Sa tog mesta se jasno vidi manastir Rakovica.“ Njegov leš su našli godinu i po posle nestanka, baš na mestu gde sam rekao da je bačen! - kaže za „Alo!“ Zlatko Šumadijski.

 Nestali Milenko Jovanović

privatna arhiva

Nestali Milenko Jovanović, Foto: privatna arhiva

 On kaže da životinje poput divljih svinja i pasa nisu raskomadale leš jer je bio zakopan.

- Da su ga zveri raskomadale, od njega ne bi ostalo ništa. Nađene su dobro očuvane pantalone, ali nema cipela, što ukazuje na to da ga je, najverovatnije, udario automobil. U 90 odsto slučajeva kada automobil udari čoveka, prvo obuća spadne s nogu od siline udarca. Violetin otac nije bio ni dementan ni bolestan. Krenuo je u manastir Rakovica, u koji je išao svake godine - kaže vidovnjak i dodaje da je Violeta preživela tokom potrage doživljavala traume jer su joj gotovo svi okretali leđa.

- Kada je policajcu prijavila nestanak oca, on je u kancelariji nonšalantno čekićem razbijao orahe. Izdrao se na nju I rekao joj: „Mnogo gledaš filmove! Znaš li, mala, ko sam ja? Ja sam ovde bog i batina.“ Kada ga je pitala: „Zašto ne izvedete pse tragače da pretraže šumu?“, nije reagovao. Zvala je i Gorsku službu spasavanja, ali su joj oni rekli: „Mi smo za planine, tamo gde ima divljih zveri, a ne za Beograd“ - tvrdi Zlatko Šumadijski posle pronalaženja raspadnutog leša. 

Komentari (1)

Meda

19.02.2018 19:38

Kakva drzava takva i policija, zalosno, al je tako. Prvo sam htela da ispljujem vidovnjaka, al kad sam procitala ceo tekst, necu. Kad policija moze ovako da se ponaša, neka i ovoga neka blebece.