Brzo se navikao na sve što je srpsko: Leonardo
Partizan.rs
Brzo se navikao na sve što je srpsko: Leonardo

Partizan.rs

Brzo se navikao na sve što je srpsko: Leonardo, Foto: Partizan.rs

Brazilac Leonardo, strelac odlučujućeg gola za Partizan u derbiju sa Crvenom zvezdom (1:0), bio je glavna faca i na splavu „River“, gde su prvotimci crno-belih proslavili trijumf koji ih vraća u šampionsku trku. Uz sambu, đuskao je i uz srpske narodnjake.

U nastupu pevačice Rade Manojlović uživali su, osim Leonarda, i Bogosavac, Kosovac, Janković, Đurđić, Đurđević, Kljajić, neizostavni Božinov... Brazilac nije krio oduševljenje srpskom muzikom, saigrači su ga uz osmeh u subotu uveče čak naučili da na našem jeziku izgovori: „Narodnjaci su zakon“. Samo koji sat ranije, posle meča, Leonardo je govorio da mu se san ostvario već na prvom večitom derbiju.

Bravo, zemljaci: Everton i Leonardo

Aleksandar Dimitrijević

Bravo, zemljaci: Everton i Leonardo, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Tip-top Brazilci

Bilo je mnogo promašaja u prelaznim rokovima, ali izgleda da je Partizan sa Leonardom i Evertonom pogodio pravo u metu. Posle Fabrisija, koji se nije proslavio u Humskoj, čini se da crno-beli ponovo imaju odlične Brazilce. Dok je Leonardo doneo trijumf, Everton je pokrio svaki pedalj terena. Polako, ali sigurno uvukao se bivši fudbaler Sent Galena u srca navijača Partizana. Dugo tim iz Humske nije imao tako borbenog igrača.

- Slaviti s navijačima je bilo neverovatno, zato njima i posvećujem ovaj pogodak. Nisam mogao ni da pretpostavim da će biti takva atmosfera na stadionu i takva energija, naročito posle mog gola - izjavio je Brazilac.

Kapiten Saša Ilić je ovog puta zbog privatnih obaveza propustio noćni provod. Jedini koji su mogli da zagrle fudbalere Partizana bili su te noći „grobari“. Nekoliko viđenijih navijača crno-belih pevalo je sa igračima do ranih jutarnjih časova.

- Momci su se zabavljali za svoju dušu u separeu koji je bio rezervisan isključivo za fudbalere Partizana. Mnoge devojke su htele da im priđu, da im čestitaju, da nazdrave sa pobednicima, ali ovaj put kao da im je neko nametnuo karantin. Bili su prilično koncentrisani na svoje, muško društvo - priča za „Alo!“ jedna od devojaka koja je preksinoć prisustvovala žurki na „Riveru“.

Božinov je učio  Leonarda srpskim  pesmama

facebook

Božinov je učio Leonarda srpskim pesmama, Foto: facebook

I dan posle, do fudbalera Partizana je bilo nemoguće doći. Trener Marko Nikolić im je zabranio da daju izjave za medije, nije želeo da se stvara euforija posle pobede u večitom derbiju. Ni trening nije bio otvoren za novinare.
- Idemo dalje, nema vremena za slavlje, čeka nas mnogo posla - poručio je igračima Marko Nikolić.

Uveličala  Partizanovu  žurku: Rada  Manojlović

Dejan Briza

Uveličala Partizanovu žurku: Rada Manojlović, Foto: Dejan Briza

 

Rada zapalila „grobare“!

Nastup Rade Manojlović začinio je proslavu fudbalera Partizana na poznatom beogradskom splavu. Tokom njene interpretacije pesme Zorice Marković „Lijte, kiše, hladne vode“, „grobari“ su u sekundu napravili prepev i dodali: „Lijte, kiše, hladne vode, Zvezda ode, Zvezda ode“.