groblje mađarska
Profimedia.rs

Lekari u Nju Delhiju proglasili su novorođene blizance mrtvim, a na putu do groblja, gde je trebalo da budu sahranjeni, jedno dete počelo je da daje znake života.

 

Prema prvim saznanjima policije, reč je o "šokantnom slučaju nemara", zbog koje je porodica podnela krivičnu prijavu. Predsednik vlade Nju Delhija Arvind Kedžrival saopštio je na Tviteru da je naredio pokretanje istrage.

Roditeljima prevremeno rođenih blizanaca rečeno je u četvrtak da je devojčica mrtva, a dečak u kritičnom stanju, preneo je TV kanal NDTV, pozivajući se na izjavu dede blizanaca. Nekoliko sati kasnije, lekari su im rekli da je i dečak preminuo.

Nakon toga, deca su predata roditeljima, da bi mogli da ih sahrane. Na putu do groblja, usledio je šok: dečak je počeo da se mrda. Dete je hitno prevezeno u bolnicu, gde su ga stabilizovali.

Uprava bolnice izrazila je zaprepašćenje i najavila je istragu o slučaju. Lekari koji su dali dijagnozu upućeni su na odmor, navodi se u saopštenju. Sistem zdravstvene zaštite na severu Indije na lošem je glasu, ali su privatne bolnice bolje opremljene i imaju malo bolji ugled.

Komentari (2)

realno

06.12.2017 21:16

Opet ta Indija!!!

nedjo

07.12.2017 13:01

@realno - tamo su opasni ludaci