Snežana Panić i Milica Panić
Oliver Bunić
Jelicina sestra i majka četiri godine čekaju pravdu

Oliver Bunić

Jelicina sestra i majka četiri godine čekaju pravdu, Foto: Oliver Bunić

Jelica je, da podsetimo, 2010. umrla posle rutinske operacije ranice na grliću materice u „Beoklinici“!

 

Snežana i Milica, majka i sestra pokojne Jelice, narednog meseca, posle četiri godine suđenja, očekivale su presudu protiv doktora Dragana Stanojevića, Miodraga Stanića i Bratislava Stamenkovića, ali je izricanje presude naprasno odloženo zbog promene sudije!

Kako za „Alo!“ kaže majka Snežana Panić, ročište je zakazano za 25. januar 2017. i vodiće ga novi sudija, koji će biti četvrti za četiri godine!

Jelica Panić umrla je posle rutinske operacije materice

privatna arhiva

Jelica Panić umrla je posle rutinske operacije materice, Foto: privatna arhiva

- Bilo mi je strašno kada sam čula vesti o „Decedri“. Plašim se da će tako i ovaj naš spor da se završi! Razmišljam da odem na još jedno suđenje i više da ne idem. Nema pravde u Srbiji. Evo, i slučaj malog Radenka Nikodinovića to potvrđuje. Sada su svi zbili redove, pa će početi da izmišljaju svašta, baš kao što su to radili i u ovom našem procesu. Poturili su internistu koji uopšte nije pregledao Jelicu pre operacije! Ne mogu više da izdržim. Stalno idem i gledam ubicu svoga deteta. U Srbiji ne može da se dokaže lekarska greška! Da su najstrože kažnjeni lekari „Decedre“, moja Jelica bi bila živa, a da su kažnjeni ovi iz „Beoklinike“, mali Radenko bi bio živ jer bi se lekari plašili da naprave grešku - priča kroz plač Snežana.

Lekari  Decedre oslobođeni optužbi za smrt pacijentiknje

Andrej Isaković

Lekari Decedre oslobođeni optužbi za smrt pacijentiknje, Foto: Andrej Isaković

Milica Panić, sestra pokojne Jelice, kaže da su ona i majka neutešne zbog menjanja sudija, „Decedre” i slučaja malog Radenka.

- Nadale smo se presudi 16. decembra, a sada čekamo novog sudiju 25. januara iduće godine! Sve je to van pameti. Taman jedan sudija dođe do kraja, oni ga promene. Zar celu Palatu pravde treba da promenimo i prođemo kao porodica Jelice Radović? Sigurno je da lekari imaju veze. Još sam u šoku zbog „Decedre“! Tako će biti sa svima nama! Sve je isto. Kao da postoji neki šablon - kaže Milica.

Advokat: Nadamo se presudi idućeg leta!

Krsto Bobot, advokat porodice Panić, kaže za „Alo!“ da je neuobičajeno da se menjaju sudije u takvoj vrsti predmeta. On dodaje da se tim povodom nije zvanično obraćao sudu jer je znao da bi dobio formalni odgovor da su prebačeni na druge materije, što je legitimno.

- Nemamo nikakav pravni mehanizam da utičemo na odluke o rasporedu sudija. Protok vremena ide naruku odbrani jer emocije splašnjavaju, pritisak slabi, medijski slučaj nije eksponiran... Ako i ovaj sudija ne bude zamenjen, realno je da do leta dobijemo presudu - navodi on.

Komentari (10)

dasa

26.11.2016 06:59

Još jedan dokaz da je naše sudstvo dotaklo dno dna kao i ova pljačkaška vlast.

Petar

26.11.2016 09:12

@dasa - Ako se i pojavi iole castan sudija oni ga u toku procesa promene.Nekada priznata profesija pala je na najnize grane. Nas pravosudni sistem je postao mesto muljanja,dilova.Svi su povezani a stradaju samo oni koji nemaju veza ili ne zele da ih koriste.

jelena

26.11.2016 07:22

Uzasno.Zar ta klinika nije zatvorena i ko dozvoljava da i dalje radi?Kada ce u ovoj ludoj drzavi neko odgovarati za svoje postupke?Jedna mladost je ugasena necijom nestrucnoscu.Treba im oduzeti licencu za rad,i naravno zatvor.

Mari

26.11.2016 08:13

Uzas, uzas, strasno! Apsolutno je tako. Stite se medjusobno a sada vidimo da su i iznad pravde. Pogresio je lekar, greska je preskupa pa mora bar konsekvence da snosi. Strasno i sramota kakvi smo ljudi a posle nam je drugi kriv sto nam je ovako kako nam je u drzavi...

Бранко

26.11.2016 08:52

ПРЕСУДА У ИМЕ НАРОДА ПРОТИВ НАРОДА ! Судије злоупотребом слободног судијског уверења, доносе противзаконите ПРЕСУДЕ! Јавашлук и криминал правосуђа нико не контролише. Због тога је неопходно да Скупштина Србије оформи предложено РЕГУЛАТОРНО тело за контролу и надзор ТУЖИЛАЦА,СУДИЈА и њиховох заменика!

XXL

26.11.2016 11:29

@Бранко - "Slobodno sudijsko uverenje" služi da se pokriju SVI nedostaci u pravosuđu i izbegnu radnje u vezi važećih Zakona dakle nešto lično i kolektivno samo za sudije pa stoga i nije zloupotrebljeno kako bi se donela 'protivzakonita' Odluka već naprotiv da bi bila u skladu sa Zakonom nešto što je - nezakonito. Isto rečeno u skladu sa komentarom jedino što je nezakonita radnja stavljena pod zakonitu.

gradjanin

26.11.2016 14:50

Sudiji koji je dozvolioda predmet zastari treba oduzeti dozvolu za rad sudije! I ne idite na operacije u privatne ordinacije.

ja

26.11.2016 15:45

Sram Vas bilo za naslov

Agata

26.11.2016 23:35

@ja - Lekar, a šta je tu sramotno? Završi se medicina sa prosečnom ocenom 6,00000001 i eto ovakvog naslova.

ja

27.11.2016 18:40

@ja - Roditelji, Vasa nemarnost, droga i alkohol ubijaju decu .