Umro u agoniji: Radenko Nikodinović
S. Pajić
Umro u agoniji: Radenko Nikodinović

S. Pajić

Umro u agoniji: Radenko Nikodinović, Foto: S. Pajić

Marić je priznao da njegov klijent snosi odgovornost za smrt dečaka, ali tvrdi da su krivi i lekari koji su tokom kobnih nedelju dana učestvovali u njegovom lečenju.

Prema Marićevim rečima, na osnovu dosadašnjeg toka istage može da se zaključi da su loznički lekari pravili loše procene u ovom slučaju i da nisu prepoznali koliko je ozbiljno zdravstveno stanje dečaka.

 

 - Prema izjavama koje su lekari dali na saslušanju, može se zaključiti da su oni donosili pogrešne odluke tokom prvih dana lečenja malog Radenka Nikodinovića. Ceo taj proces trajao je predugo, dete je išlo od lekara do lekara, gubilo se dragoceno vreme. Jednostavno, doktori nisu uspeli da na vreme prepoznaju veoma ozbiljnu komplikaciju, koja je kasnije dovela do smrti dečaka - rekao je Marić za "Informer".

Na pitanje da li to znači i da on sam smatra da je njegov klijent Dobrivoje Bojanić ipak nesavesno lečio Radenka, Marić otvoreno kaže:

On tvrdi da će, iako je gotovo nemoguće predvideti ishod suđenja, na kraju ipak više lekara snositi odgovornost za nesavesno lečenje dečaka.

 - Ovo je jedno od komplikovanijih suđnja kojima sam prisustvovao, a i sam slučaj je dovoljno težak sam po sebi, jer je dete izgubilo život. Dosta svedoka je uključeno u istragu, ima previše dokumentacije, izveštaja, veštačenja...Ovde definitivno nije odgovoran samo jedan čovek i mislim da će svaki lekar koji je direktno učestvovao u lečenju pokojnog Radenka odgovarati za svoj udeo - dodao je Marić.

Komentari (6)

Zoki

28.11.2016 01:05

U pravu je advokat.. svi doktori pa i ovi u ins.majka i dete...na robiju sa dr.Bojanicem

pera565

28.11.2016 06:40

Ma covek stavio gips na otvoreni prelom,i sad svi krivi.

GLUMICA

28.11.2016 07:38

ne bih da stajem roditeljima na muku....ali ,da je pao u skoli tada bi svi od direktora do dezurnog nastavnika i obezbedjenja bili krivi...jos uvek verujem da lekari nisu namerno napravili propust ni u Loznici ni u Bg,jednostavno to je SUDBINA.

Dejan nisam clan stranke

28.11.2016 12:48

@GLUMICA - Ti si jedna vrlo nevaspitanà i frustrirana zena. Prosetaj malo do psihijatra da ti smanji dusevni bol. Mislim da takve spodobe treba drzati pod kljucem a ne da ovako pisu o strasnim temama. Jednostavno ti nisi glumica vec bolesnica. Ti stvore drzis pridike roditeljima koji su izgubili dete. Fuji Olosu i ovi koji ti daju pozitivne ocene. Jadan je onaj koji stvori ovakav sljam

STEFAN

28.11.2016 12:51

@GLUMICA - Ne lupšaj više. O kakvoj sudbini ti govoriš. U kom veku živimo, To je čista aljkavost, neodgovornost i nemar. Usled činjenja ili nečinjenja odredjenih postupaka odgovornih lica ugasio se jedan maleni život. Gde je tu moral i etika. Najteža kazna za sve učesnike. Izmene i dopujne traljavog zakona moraju se izvršiti da se nikada i nigde, na ovom brdovitom balkanu ,ove katastrofe ne bi više desile.Da je tvoje dete u pitanju, da li bila SUDBINA. čiste gluposti. Počivaj u miru, maleni.

polgaraHH

28.11.2016 16:41

@GLUMICA - Glumice, kada budeš imala dete, pa ti umre zbog preloma ruke, ili kada odeš na rutinsku operaciju pa ostaneš invalid koji vegetira u krevetu do kraja života, e onda govori kako je to "sudbina". Onda oprosti i progledaj kroz prste onima koji su svojim greškama uzrokovali smrt TVOG deteta ili od TEBE napravili biljku. Nemaš apsolutno nikakvo moralno ni ljudsko pravo da smrt TUĐEG deteta nazivaš "sudbinom" i da praštaš krivicima za smrt TUĐEG deteta. Odakle ti uopšte smelost da ovako nešto napišeš?