Jovana Nikolić
RAS
Jovana Nikolić

RAS

Jovana Nikolić, Foto: RAS

Da li je moguće da je jedna napast iz trave toliko uplašila medicinare ili su oni prosto toliko lenji da im je najlakše da šaltaju ljude od klinike do klinike? Manje od pet minuta treba jednoj sestri da eliminiše krpelja, zašto je to problem? Na kraju joj na Infektivnoj klinici kažu možemo da vam zakažemo vađenje za dan, dva, a ženi noga iz sata u sat sve veća. Ne, mislim da je najbolje da se sačeka da oboli od Lajmske bolesti, čiji se prvi simptomi pojavljuju od tri do 32 dana, pa će po hitnom postpuku da reaguju, jer samo tako i znaju da rade - urgentno, jel’?

Stalno od građana prave budale, ne samo zdravstvene ustanove, nego i druge institucije u Srbiji. Na bilo koji šalter da se pojavimo oni od nas naprave neupućene zamlate, koje ne znaju ko se čime bavi i kome treba da se obrati. Iako onaj sa vezom može sve na jednom mestu da odradi, onaj ko ne poznaje šaltersku radnicu mora da se šetka i skuplja milion i po papira.

Administrativne poslove i mogu da razumem, ali lekare ne! Aman, ljudi, pa radi se o nečijem životu, uozbiljite se! Kao krpelji se zakačili za svoje fotelje, pravdajući se zašto baš vi ne možete nešto da uradite!

Komentari (2)

gggg

29.05.2016 09:36

Svoja nezadovoljstva lekari ispoljavaju tako sto maltretiraju pacijente. I ne samo oni, nego i ostalo osoblje. Sada se zacudimo ako naidjemo na nekog ko hoce da pomogne, onako iz prve.Zato pacijenti i nasrcu na njih (nikako ne opravdavam nasilje). A retko se desi da su upozoreni za svoju nebrigu prema pacijentu.

www

29.05.2016 10:25

Odlican primer amaterskog, neprofesionalnog, neodgovornog i nadasve nebuloznog teksta jednog kvazi novinara. Sta li si samo htela reci, ne znas ni sama.