Lek za bol u ušima nalazi se u vašem domu
Kada bol nije previše jak možete iskoristiti namirnice iz kuhinje koje su svima dostupne.
Bol u ušima je jedan od najneugodnijih. U zavisnosti od intenziteta, možete osetiti tup ili veoma oštar bol, koi možete rešiti prirodnim sastojcima iz vaše kuhinje.
Često nema potrebe da uzimate antibiotike jer se bol javlja usled prehlade ili infekcije zbog zarobljene tečnosti u bubnoj opni.
Čuvarkuća
Verovatno najbolje rešenje od svih.
Čuvarkuća je mesnata, sočna biljka, debelih, ovalnih listova složenih u rozetu.
Čuvarkuća je stari narodni lek za bol u ušima, oštećenja bubne opne i gubitak sluha. Njen sok rastvara višak skrućene smole (cerumena) u uvu i za nekoliko trenutaka smanjuje bol.
Mnogi su se uverili da deluje bolje nego kapi iz apoteke, a čak je i neki pedijatri preporučuju deci.
Dovoljno je istisnuti 2 do 3 mililitra soka iz lista i nakapati u uvo, leći nakrevet i nakon nekoliko minuta pustiti da sok iscuri iz uva.
Beli luk
Zbog antibakterijskih i analgetskih svojstava, beli luk oslobađa od bola. Jednostavno uzmite nekoliko čenova belog luka, stavite ih u krpu, stavite na uvo i za pola sata bol će nestati.
Luk
Sve što je potrebno jeste da zdrobite nekoliko kriški luka, umotate u krpu i držite preko bolnog uva.
Maslinovo ulje
Lubrikantska svojstva maslinovog ulja otklanjaju infekcije i pomažu u otklanjanju zujanja u ušima.
Đumbir
Poznat je kao prirodni antibiotik i njegova njegova antiimflamatorna svojstva su najbolja da se rešite bola u uhu i infekcije.
Topla voda
Pokrijte bocu tople vode i naslonite je na inficirano uho.
Jabukovo sirće
Porebno je da sirće stavljate na svakih 12 sati i osetićete olakšanje.
Med
Med treba da bude umotan oko ušnog kanala da bi se otklonio bol.
Bosiljak
Zdrobite nekoliko listova bosiljka i napravite sok od njih. Sipajte nekoliko kapi u uvo koje vas boli.
Žvakaća guma
Možda zvuči iznenađujuće, ali kad imate jaku upalu uha možete je izlečiti jednostavnim žvakanjem žvakaće gume.
Komentari (1)
Megi
09.02.2018 23:12
Najbolji je praziluk, koji treba u foliji ispeci na plotni, iscediti sok i sipati u uho.