Milorad Ulemek
O. Bunić
Milorad Ulemek Legija

Profimedia

Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

Snimak sahrane i ljudi koji su došli da Nataliji odaju poslednju počast poslat je Legiji, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

Naime, kako je Legija uputio molbu za prisustvo majčinoj sahrani, koju Viši sud iz bezbednosnih razloga nije uvažio, zahtevao je od rođaka da sahranu snime kako bi video ispraćaj svoje majke.

Kako „Alo!” saznaje, Miloradu Ulemeku Legiji nije bilo omogućeno da prisustvuje majčinoj sahrani, ali će mu zato biti dozvoljeno da u narednom periodu poseti njenu večnu kuću. Kako nezvanično saznajemo, u trenutku kada su polagali sanduk sa telom Legijine majke u raku, on je stisnute vilice u ćeliji pustio suzu.

Kamerman je snimio i vence koji su položeni na kovčeg pokojne Natalije Ulemek, među kojima se isticala velika suza sa trakom i natpisom „Poslednji pozdrav majci, svekrvi i baki od porodice”. Braća Stanislav i Milorad od Natalije Ulemek su se oprostili vencem sa porukom: „Poslednji pozdrav voljenoj majci. Hvala ti za sve.”

Natalija Ulemek

D.Ć.

Natalija Ulemek, Foto: D.Ć.

- Kako Legiji sud nije dozvolio da prisustvuje sahrani majke, on je izrazio želju da barem vidi kako je ona ispraćena. Zbog toga je angažovan kamerman, koji je snimio celu sahranu i prisutne. Inače, Legija je bio veoma vezan za svoju majku, od koje je nasledio visprenost i sklonost ka muzici. Snimak sahrane, ali i svoje dece i ostalih rođaka, Legija će u narednom periodu pregledati u zatvoru - ispričao je naš sagovornik.

Inače, Legija nije mogao da prisustvuje ni sahrani svog oca Milana Ulemeka (78), jer se skrivao od državnih organa. Samo 40 dana kasnije predao se pripadnicima MUP-a Srbije.

Mozak najbolje oružje

Miloradova majka Natalija rođena je u Beogradu, a odrasla je na Dušanovcu. Za Milana Ulemeka se udala u tridesetoj godini. Do penzije je radila u Poštanskoj štedionici. Legijin mlađi brat Saša takođe je završio muzičku školu i svira violončelo. Obojica su po tome na majku, koja je nekada svirala klavir. Od oca Milana je nasledio temperamentnost. Majka mu je zato uvek govorila: „Sine, mozak je najbolje oružje, samo se njime treba pravilno služiti!”

 

Komentari (2)

djordjevis ljubisa

12.10.2017 18:35

podli ubica sa fruske gore a o ostalim radovima suvisno pisati.

c

12.10.2017 20:40

Ja ne vidoh jel bila Ceca ?