Led smrskao pristan
S. P. Š.
Led smrskao pristan

S. P. Š.

Led smrskao pristan, Foto: S. P. Š.

Materijalna šteta se procenjuje se na 200 hiljada evra.

Na licu mesta nalaze se čelnici lokalne samouprave, Štaba za vanredne situacije, Lučke kapetanije i predstavnici Vodoprivrednog preduzeća Zapadna Bačka koji će u toku današnjeg dana dogovoriti mere sa kojima bi se delovi uništenog pristaništa vezali kako nakon najavljenog dolaska i intervencije mađarskih ledolomaca ne bi otplutali nizvodno.

Led smrskao pristan

S. P. Š.

Led smrskao pristan, Foto: S. P. Š.

Prema navodima nadležnih, leda ima više od 20 miliona kubika, on se kod Apatina gomila već nekoliko dana i dugačak je oko pet kilometara.

 

Nakon razbijanja čepa u Apatinu na udaru će se naći i drugi objekti na vodi kod Novog Sada i Beograda.

Pristan je izgarđen pre oko pet godina zahvaljujući sredstvima Pokrajine i Republike. U pristan je uloženo tada oko tri miliona evra.

Komentari (2)

XXL

14.01.2017 12:25

Pa na tom delu Dunava uvek ima ledenih santi kada je ovakvo vreme tj. nevreme, a tu skalameriju su trebali da demontiraju i sklone na sigurno. Inače da vest saznam iz ALO-a? Svašta i od mene umesto malo da prošetam do pristana ...

Njegov brat

14.01.2017 15:25

E dugo im je trajalo.Slagase nas da Apatinu fali samo pristan pa da postane svetska metropola. Da ce grad procvetati. A onda napravise pristan, skupu glupost koju su brodovi i dalje zaobilazili. Sad nema ni pristana. Odnelo ga ladno Dunavo.