Povreda je prošlost: Lebron Džejms
Profimedia
Lebron Džejms
Lebron Džejms, Foto: Profimedia.rs

Džejms je protiv Toronta, od koga je Klivlend doživeo poraz, ubacio 24 poena, pa je trenutno zauzeo 18. mesto na listi najboljih strelaca najkvalitetnije lige na svetu sa 25.298 postignutih poena.

Ispred Džejmsa sada se nalazi Aleks Ingliš sa 25.613 postignutih poena što je cifra koju će prvotimac Klivlenda veoma brzo dostići.

Miler ipak ima drži neke rekorde koje će Džejms teško dostići. Jedan od njih je broj pogođenih trojki po kojima je Redži bio prepoznatljiv. On se nalazi na drugom mestu večne liste sa postignutih 2.560 trojki, dok je Džejms na polovini te cifre sa 1.274 pogotka iza linije za tri poena. Kada bi Džejms nastavio da pogađa ovim tempom u narednih 926 utakmica, što je nešto manje od 11 sezona, i dalje bi bio u blagom zaostatku.

Redži Miler
Redži Miler, Foto: Profimedia

 

Redži takođe drži poziciju broj 10 na večnoj listi u procentu pogođenih slobodnih bacanja. Njegov procenat je neverovatnih 88.77 odsto, dok je Lebron za sada na 74.35 odsto.

Računica je jasna. Kada bi Džejms bez promašaja ubacio sledećih 10.000 slobodnih bacanja došao bi na 88.72 odsto, što je i dalje manje od Milera.

Na vrhu večne liste najboljih strelaca nalazi se Karim Abdul-Džabar sa 38.387 poena, a treba uzeti u obzir podatak da se među prvih dvadeset na pomenutoj listi pored Lebrona nalazi još šest aktivnih košarkaša.