Uhapšeni imali lažne uniforme
Oliver Bunić

 

Prijatelji optuženih indirektno prete svedoku pljačke

privatna arhiva

Prijatelji optuženih indirektno prete svedoku pljačke, Foto: privatna arhiva

Dve godine kasnije, Biljana bije bitku da istera pravdu i vrati svoj novac, jer prijatelji optuženih indirektno prete svedoku pljačke.
Zbog te pljačke, lisice na ruke su stavljene njenoj bebisiterki, Radovanu Lukajiću, Aleksandru Avramoviću i Slobodanu Đuroviću, protiv kojih i dalje traje sudski proces.

Naime, prema Biljaninim rečima, ona je saznala da su prijatelji optuženih zvali svedoka, te su mu „pominjali i decu“ kako bi povukla iskaz, odnosno, kako bi na sudu rekla da ih tog kobnog dana nije ni videla.

- Saznala sam da je neko više puta zvao svedoka koja je u policiji rekla da je više puta videla Radovana Lukajića kako se šeta, a potom tog dana kako sa Avramovićem, koji je bio u policijskoj uniformi, istrčava iz zgrade. Kada su je zvali, rekli su joj da se stavi na mesto jednog od optuženih jer on ne viđa dete. Pitali su je kako bi njoj bilo da ne viđa svoje dete i kako bi se osećala. Molili su je da promeni iskaz, baš zbog deteta - priča za „Alo!“ Biljana.

Ona navodi da je taj svedok sve to uredno prijavio policiji, ali je iz straha promenila lokaciju stanovanja.
- Sad razmišljam šta će biti, odnosno, kakav će biti ishod suđenja, iako je policija kod te grupe pronašla deo para. Našli su i 500 evra kod Mirjane u brushalteru - dodaje ona.

Prema njenim rečima, taj dan kada se pljačka dogodila pamtiće čitav život jer je bila uplašena za svoje dete.
- Neko je zvonio na interfon i predstavio se kao policajac. Otvorila sam vrata i ugledala čoveka u uniformi, za koga se kasnije ispostavilo da je Aleksandar Avramović. Zatražio mi je ličnu kartu, a potom je ušao za mnom u stan. Dok sam se snašla, pojavio se Lukajić, koji je imao fantomku i povikao: „Lezi dole! Policija Čukarice!“. U čudu sam ih gledala, ali su me zgrabili i bacili na pod. To isto su uradili i sa mojim detetom. Vikali su: „Gde je roba? Priznaj gde si je sakrila!“. U čudu sam ih pitala: „Koja roba, mislite na garderobu?“, jer se bavim trgovinom. Rekli su mi: „Ne pravi se luda i bolje je za tebe da priznaš“. Sve vreme dok se to dešavalo Lukajić mi je stajao nogom na vratu - uzrujano se priseća nemilog događaja Biljana.

Uhapšeni imali lažne uniforme

Oliver Bunić

Uhapšeni imali lažne uniforme, Foto: Oliver Bunić

Ona kaže da je tortura trajala oko 20 minuta, a njoj se činilo kao večnost.
- Kako je dete počelo da plače, rekli su mu da ućuti ili da ću ja snositi posledice. Preturali su po mojim tašnama, fiokama i na kraju su pronašli novac, koji sam mukom skupljala da kupim lokal i pomognem bratu. „Aha, našli smo ga“, rekao je jedan od njih, a potom komentarisao da će novac da zaplene. Tada su postavili mog sina u stolicu i rekli: „Eto vidiš, nismo ti ubili majku“, a zatim su otišli. Kada sam se pribrala, obavestila sam supruga o celoj situaciji i on mi je rekao da sam opljačkana i da sve prijavim policiji - priča Biljana.

Nakon policijskog uviđaja počelo je da se radi na slučaju, a mesec dana kasnije obaveštena je da je policija je za razbojništvo osumnjičila i njenu bebisiterku Mirjanu Kiković. Istragom je utvrđeno da se Kikovićeva sumnjiči da je rekla ostalim osumnjičenima da oštećena ima novac ili da je, kako je policija tada saopštila, „tipovala“ oštećenu.

„Verovala sam joj“

Prema rečima Biljane Mitrović, Mirjanu je upoznala u svojoj radnji, gde je ona dolazila da kupuje garderobu. - Malo po malo smo se zbližile. Pile smo kafu i, uslovno rečeno, družile. Kada mi je otac umro, tada se sama ponudila da mi pomogne i tada sam je zaposlila. Više mi je bila družbenica. Išla je svuda gde i moja porodica, pa čak sam je vodila i kod svoje familije. Nisam sumnjala u nju, ma nimalo. Eto, kakav je bio naš odnos da sam joj poklonila i bundu koju sam dobila od supruga jer joj se veoma svidela. Meni je „prodavala“ priču da čeka dečka da joj se javi i da joj sredi papire kako bi ona otišla kod njega u inostranstvo. Pa je tako nakon pljačke rekla da odlazi, ali je otišla da radi kod jedne moje poznanice - ispričala je za naš list Biljana Mitrović.

Komentari (2)

Vanna

30.05.2016 07:38

A gde je tu drzava, da utvrdi sta je istina i da strpa olos u zatvor?

Dejan

30.05.2016 16:30

E pa BEBISITERKA košta , gospođo. Da si našla nešto jeftiniju varijantu možda bi prošla bolje . Bebisiterka , bekstejdž , after parti , frontmen i ostale gluposti .