Radmila Ikić
Privatna arhiva
Radmila Ikić

Privatna arhiva

Za Radmilom Ikić raspisana je poternica , Foto: Privatna arhiva

- Prijatelj mi je rekao da njegovoj stanarki treba nega nakon nesreće koju je doživela. Prihvatila sam da se nekoliko sati staram o njoj jer mi je bio potreban dodatni prihod. Radmila mi je rekla da je supruga tužioca Miljka Radisavljevića i da radi kao ataše kod Ivice Dačića. Delovala je ozbiljno i načitano i nikada ne bih mogla ni da zamislim da se radi o prevarantu. Dala sam joj 1.100 dolara da mojoj ćerki sredi iseljeničku vizu za Ameriku. Kada sam je odvela kod mojih roditelja da je upoznaju, ona im je iz spavaće sobe ukrala 550 dolara - počinje

„Glumica” bez premca

Jedna od njenih najpoznatijih rola bila je kada se predstavljala kao kuma Mila Đukanovića, što je odigrala čak dva puta, i to u Budvi i Beogradu. Predstavljala se i kao supruga bivšeg specijalnog tužioca Jovana Prijića, kao prijateljica Zvezdana Jovanovića, kao Ivana Ramić, sudija i portparol tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu, kao prijateljica ministra Rasima Ljajića, bila je i prijateljica supruge Milorada Ulemeka Legije. Osuđena je 2009. na šest godina zatvora zbog prevara, ali je uspela i da Ani Filipović, cimerki u ćeliji, osuđenoj zbog ubistva trogodišnje ćerke, uzme garderobu obećavajući joj advokata koji će je osloboditi. Izašla je na slobodu krajem 2015.

svoju ispovest za “Alo!” A. A. iz Beograda.

Prema rečima naše sagovornice, njenog prijatelja je Ikićeva prevarila za 3.000 evra jer mu je rekla da se u Ministarstvu spoljnih poslova prodaju automobili i da ona za “male pare” može da mu obezbedi “odlično” vozilo preko svoje veze.

- Nakon svega što sam doživela, otišla sam u policiju jer je ona samo jednog dana nestala. Rekli su mu da je za njom već raspisana potraga. Ja je i sama tražim jer želim da mi vrati novac koji mi je uzela. Očajna sam jer nisam znala o kome sam brinula i ko me je ojadio - dodaje naša sagovornica, koja dodaje da je zbog obećanja prevarantkinje da će joj ćerku iseliti u Ameriku morala dete da ispiše iz škole.
Radmila Ikić, poznata kao najveći srpski prevarant, poslednji put privedena je u novembru prošle godine. Tada je glumila tužioca za ratne zločine. Drugo osnovno tužilaštvo dalo je nalog policiji da sasluša Ikićevu po krivičnoj prijavi za ugrožavanje sigurnosti. Naime, za nevericu je, ali Ikićeva tada nije uspela da prevari svoju žrtvu.

- Ikićeva se svojoj žrtvi predstavljala kao Ivana Zorić, navodni tužilac za ratne zločine. Pripremala se da prevari izvesnog Beograđanina, kome je obećala da će kao uticajna osoba da mu pomogne da stan pretvori u hostel i počne lepo da zarađuje. Iskoristila je, naime, činjenicu da je mesto tužioca upražnjeno posle odlaska Vladimira Vukčevića i tvrdila da je ona novoizabrani tužilac. U međuvremenu je stupila i u emotivnu vezu sa žrtvom, ali ju je neko od članova njegove porodice prepoznao i ispričao mu. Kada je čovek pokušao da prekine vezu s njom, počela je da mu preti. Kada je shvatio da Radmila neće odustati, podneo je prijavu - kaže naš izvor u tužilaštvu.

Nakon što je privedena na saslušanje, protiv nje je podneta prijava redovnim putem.

Nije gubila vreme i ubrzo je našla nove žrtve. Od tada joj se gubi svaki trag.

Dve decenije vara ljude

Ikićeva je inače stari znanac srpske policije. Prvi put je uhapšena pre više od 20 godina, ali je danas višestruki povratnik. Godinama već, tek što odsluži zatvorsku kaznu i nađe se na slobodi, nastavlja po starom. Menjala je frizuru i boju kose i tvrdila da je povezana sa različitim ljudima iz političkog vrha. Kako kome zatreba, u zavisnosti od situacije i tipa lakovernih. Jedini cilj joj je bio da uzme novac, u čemu je i uspevala. Od svojih žrtava uzela je na desetine hiljada evra.

 

Komentari (7)

oldy

23.05.2017 15:58

Rodjena za politicara

Nepoznatog primiti u kuću

23.05.2017 16:00

Pa ovce i jesu za šišanje.

djenka

25.05.2017 15:16

@Nepoznatog primiti u kuću - Dafina je radila i gore stvari i to pod pokroviteljstvom drzave a ova, ne bas pametna lujka nastupa kao samostalni privatnik. :)

djordje1953

23.05.2017 16:33

meni nebi uzela ni dinar ne zato sto sam pametan vec zato sto nemam

dragan

23.05.2017 17:21

Samo se uklopila u sredinu sps, sa kim si takav si, ako analiziras druge clanove ona je ful nevina, valjda je pokusala da prepisuje od njih

Nadica

23.05.2017 17:32

Samo je uloga npr. Robin Huda raspoloživa i u opticaju, sve ostale su razgrabljene. Udri po sirotinji, manijače.

mira

25.05.2017 13:33

Zasto je ne osude na 10-25god. zaboravila bi prevare !!!!