Ima platu 3.500 evra, a mulja na sve strane: Branko Lazarević
Emil Čonkić
Ima platu 3.500 evra, a mulja na sve strane: Branko Lazarević

Emil Čonkić

Ima platu 3.500 evra, a mulja na sve strane: Branko Lazarević, Foto: Emil Čonkić

Tako su, prema saznanjima našeg lista, osim tri službena automobila Ambasade, „audija“, „pežoa“ i “kije“, prema službenim podacima enormne količine goriva trošili i privatni automobili Lazarevića i njegovih saradnika.

Lažne tablice

„Alo!“ je pre nekoliko dana već pisao o mućkama sa „mini morisom“ koji je Lazarević nabavio pod čudnim okolnostima, a na kojem su prepravljani podaci na šasiji. Ali tu nije kraj mućkama otpravnika poslova srpske ambasade. Prema saznanjima našeg lista, ali i fotografijama koje posedujemo, Lazarević je na svoj privatni BMW stavio lažne diplomatske tablice. Na slici se jasno vidi se da na tablicama koje se nalaze na njegovom automobilu nema grba Grčke kao zemlje domaćina i ostalih obeležja koja su obavezna za diplomatska vozila.

Tako je i pored toga što je njegov službeni „audi A6“ za 14 meseci u 2015. i početkom 2016. godine „progutao“ 4.700 litara goriva, na jednoj benzinskoj pumpi u blizini Ambasade točeno gorivo po povlašćenoj ceni od 0,6 evra i u dva Lazarevićeva privatna automobila, BMW530 i njegov džip „audi Q7“. Prikazivano je da je u ta dva automobila i još dva vozila Lazarevićevih saradnika mesečno sipano po oko 500 litara goriva po benficiranoj ceni.

- Vrlo je zanimljivo da su svi ovi automobili trošili mesečno skoro maksimalnu dozvoljenu količinu goriva. Ako prosečan automobil troši 10 litara na pređenih 100 kilometara, ispada da su svi oni privatnim automobilima prelazili više od 5.000 kilometara, što je i tehnički nemoguće. Da ne govorimo o tome da su im sve vreme na raspolaganju bili službeni automobili, koji su takođe trošili enormne količine goriva - tvrdi izvor „Alo!“ blizak Ambasadi Srbije u Atini.

Lažne tablice na BMW-u (gore) i originalne (dole)

Alo!

Lažne tablice na BMW-u (gore) i originalne (dole), Foto: Alo!

Ovim, kako tvrdi naš izvor, nije oštećen budžet Srbije, ali je zbog subvencije od 0,8 evra po litru (cena goriva u Grčkoj je 1,4 evra po litru) oštećen budžet Grčke. Na ovaj način je zbog alavosti diplomata, od kojih otpravnik poslova ima platu od oko 3.500 evra, ugrožen ugled Srbije.

- Od početka je vrlo čudno što je MSP odlučio da u Grčku pošalje Lazarevića, kome je ozbiljno narušen kredibilitet, pošto mu se u Srbiji sudi za odavanje poverljivih podataka iz MUP-a. Takve diplomate su vrlo „ranjive“ i kada je u pitanju upliv stranih službi i po pravilu se ne šalju u druge zemlje. Nažalost, Lazareviću kao da to nije bilo dovoljno, već je i na novom poslu u Grčkoj učinio mnogo prekršaja u koje je upleteno još nekoliko ljudi iz naše ambasade. Nadamo se da će Ministarstvo spoljnih poslova imati snage da sve ove slučajeve ispita do kraja kako bi to bio nauk i za druga diplomatska predstavništva, ukoliko takvih primera ima još - zaključuje naš izvor.

Ministarstvo ništa ne preduzima

Prema saznanjima „Alo!“, MSP još nije pozvao Lazarevića na odgovornost zbog nekoliko teških zloupotreba o kojima smo pisali. Zakazana finansijska kontrola Ambasade je u međuvremenu otkazana i pitanje je da li će išta biti preduzeto u mandatu ove vlade, koja bi, prema najavama, mogla trajati još oko mesec dana.

Komentari (13)

LJUBA SRETENOVIĆ ŠAMPION

04.05.2016 09:34

SRAMOTA ,SRPSKA POLITIKA MORA DA ZASERE KOD BRAĆE GRKA KOJI NAM NISU NIKAD PRAVILI PROBLEME . POLITIČARI SU NAM NAJGORI.

Džordž Junior

04.05.2016 09:48

Raspitajte se šta DKP stranih zemalja rade kod nas... Isto. Ne preterujte sa glupostima, sramotite svoju zemlju iznoseći laži.Da ima zakona već bi zatvorili vaš list.

LJUBA SRETENOVIĆ ŠAMPION

04.05.2016 10:56

@Džordž Junior - SAMO VI REDAKCIJO ALO NOVINA , SLOBODNO I DALJE IZVEŠTAVAJTE NAROD O KRAĐAMA NAŠIH POLITIČARA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU. NIKOG VI NE SRAMOTITE. AKO SAZNATE DA TO I NEKI STRANAC RADI KOD NAS, OBAVESTITE JAVNOST.STVAR I JESTE U TOME DA SVE OTKRIJETE.NAJGORE ŠTO TO NIJE URAĐENO NEMCIMA ILI FRANCUZIMA NEKO NAŠOJ BRAĆI GRCIMA.STVARNO VELIKA SRAMOTA NA NAŠE POLITIČARE ALI NJIH BAŠ BRIGA TO IM JE ZANAT I NIČEG SE NE STIDE.

momazver

04.05.2016 11:48

@Džordž Junior - Alooo...*Ne na tu stranu Džordž*/Radovan III/. Mi ovde govorimo o NAŠOJ sramoti....izrasloj iz koferčeta!!!

DR.Stefanovic

04.05.2016 12:13

@Džordž Junior - Lazarevicu, i ti komentarises ovde?

Džordž Junior

04.05.2016 20:51

@Džordž Junior - Lažovi pravdaju sebe,a pljuju druge.

Džordž Junior

05.05.2016 09:11

@Džordž Junior - Baš o našoj sramoti ja i govorim, lažu o svemu, čija će sramota biti kad se sazna da nije istina ovo što pišu? Zašto Alo ne objavi šta su radili neki drugi ambasadori i otpravnici? Neki otpravnici su kupovali porše, ferari, land cruisere...neki ambasadori su uzimali novac za raznorazne usluge kojekakvim likovima u zemljama gde su nas predstavljali. Zašto Odalović ćuti? Zašto se ne dogovore jeli Lazarević opljačkao Grke ili nas? Zato što je jasno da su pisali laži i da nemaju dokaze.

nik

04.05.2016 10:54

Sve i svašta je dotični radio proverite kako je rodjaka od 45 god mimo konkursa zaposlio u Mup,u Kikindi odeljenje vatrogasci spasioci.

max

04.05.2016 10:55

Hapsite dokle više...

Pingvin sa Maldiva

04.05.2016 12:12

Bice najstroze kaznjen-OPOMENOM ili mozda ukorom i suspenzijom na sedam dana.... tako se to radi u Srbiji, samo ostro!

marko

04.05.2016 20:31

Lazarević je ogledalo i produžena ruka naših političara (koferče).

Dokle

05.05.2016 00:54

Koliko još ima nastavaka ove naručene sage o Lazareviću? Kome je stao na žulj? Neće niko postati bolji pljuvanjem drugog... A ovaj lik će mi još postati i simpatičan. Neće nešto biti da je on najgori od sve dece. Čak sam o njemu čuo mnogo lepih reči sa različitih strana.

sasa stankocic

05.05.2016 03:28

Jedino šta me interesuje, a to je čiji je Lazarević bio pulen i koja ga je stranka izbacila na političku scenu Srbije. Normalno bi bilo da MSP da odgovore na ta pitanja, nije mi jasno zašto se Lazarević ne povuče iz Grčke ?!