Potpisivanje ugovora za porodilište
Lazarevca.rs
Potpisivanje ugovora za porodilište

Lazarevca.rs

Potpisan ugovor za završetak porodilišta, Foto: Lazarevca.rs

Potpisnici navedenog ugovora pored Gradske opštine Lazarevac je Grad Beograd, ali i Ministarstvo privrede koje će izdvojiti značajna sredstva za završetak porodilišta u Lazarevcu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević i predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović.

„Danas je veliki dan za građane Lazarevca, posebno za buduće mame, naše sugrađanke, ali i za naše komšije iz susednih opština. Potpisivanjem ugovora o završetku izgradnje celokupnog objekta vanbolničkog porodilišta dobiće se jedinstven i savremen objekat kakav na teritoriji grada Beograda nije izrađen u proteklih četrdeset godina. Izradnja ovakvog objekta je san svake vlasti, a mi ćemo uz veliku podršku i pomoć Grada Beograda, Vlade Republike Srbije odnosno Ministarstva privrede, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i državnog sekretara Bojana Stevića uspeti da u narednoj godini ispunimo obećanje dato našim građanima na početku mandata i završimo radove na ovom objektu“ rekao je ovom prilikom Bojan Sinđelić predsednik gradske opštine Lazarevac.

Ogroman doprinos, činjenici da Ministarstvo privrede, po ranije raspisanom javnom pozivu opredeljuje nedostajuća sredstva opštini Lazarevac za završetak porodilišta dao je i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

„Moram istaći da sam izuzetno ponosan što prisustvujem jednom ovakvom događaju, potpisivanju ugovora o završetku celokupne izgradnje porodilišta na teritoriji opštine Lazarevac, čime rukovodstvo gradske opštine Lazarevac na čelu sa predsednikom opštine Bojanom Sinđelićem pokazuje kako se bori za svoju opštinu i za kvalitetniji život svojih sugrađana. Posebno bih napomenuo da je Vlada Republike Srbije pored sredstava koje je opredelila za završetak porodilišta u Lazarevcu opredelila i sredstva za postavljanje rasvete na Sportskom centru „Kolubara“, sredstva za kompletnu rekonstrukciju stolarije u objektima Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“, kao i rekonstrukciju stolarije i fasadu na objektu glavne zgrade Doma Zdravlja „dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu“, rekao je Bojan Stević državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i iskoristio priliku da se još jednom zahvali gradu Beogradu i Ministarstvu privrede što su prepoznali i razumeli probleme u Lazarevcu i izdvojili sredstva za opštinu Lazarevac.

Svoje zadovoljstvo, zbog potpisivanja ovog ugovora i realizacije još nekoliko projekata na teritoriji GO Lazarevac iz sredstava Ministarstva privrede ovom prilikom je izrazio i predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović.

Komentari (6)

vagrant

25.10.2017 17:30

Lepo! A kada ce Mladenovac dobiti urologa i hirurga, kako gradjani ne bi zbog usivanja rane ili kopce odlazili za Beograd?

Gde si bio

25.10.2017 20:18

@vagrant - do sada da pitaš!?

Šojke

25.10.2017 17:40

Sve uoči izbora!

ruza

25.10.2017 17:49

Koji put potpisuju ugovor o gradnji tj.zavrsetku gradnje. Sram ih bilo i Sindjelica i Stevica i sve predhodne predsednike i podpredsednike opstine Lazarevac od 2000-te godine na ovamo. A Lazarevac nema porodiliste( ima vanbolnicko porodiliste, za sve koji ne znaju rupa jedna bez tekuce vode sa metalnim krevetcima i krevetima, bez kiseonika cak i katetera, poradjala sam se tamo i verujte uslovi su ravni porodjaju u nekoj ambulanti ( opremljenoj 60-tih godina proslog veka)).

Sonja80

25.10.2017 20:35

Svaka čast za još jedan timski rad između Grada i Ministarstva. Ovo je vrlo značajno za Lazarevac.

Seljak

26.10.2017 21:22

Neznam ko ce da poradja.ovi ginekolozi iz doma zdravlja.pa oni nemaju prakse ama bas niakve.OPET PREDIZBORNA KUPOVINA POENA.KO ZA VREME MILOSEVICA.svuda zapocnu da asfaltiraju puteve.a zavrse kad budu sledeci izborihaaaaa