Sergej Lavrov
Profimedia
Sergej Lavrov

Profimedia

Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

 

Lavrov je izrazio nadu da će Bela kuća poštovati dogovor koji predvidja prekid vatre koji treba da stupi na snagu u petak u ponoć, prenosi AP.
On to rekao komentarišući navode iz lista Volstrit džornal o tome da neki zvaničnici američke administracije nastoje da se nadje načina za pojačanje pritiska na Moskvu.

 

Ne postoji alternativni plan sporazumu o prekidu neprijateljstava u Siriji, koji su usaglasile SAD i Rusija, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova, ističući da nikada nije bilo plana B, niti će ga biti.
"Već smo sve rekli o planu B - nikada tako nešto nije postojalo, niti će postojati", kazao je Lavrov, prenela je agencija Tass.

Američki državni sekretar DŽon Keri izjavio je u utorak da će možda biti teško zadržati Siriju kao celinu, ukoliko se dugo bude čekalo na okončanje borbi.
SAD će znati u roku od nekoliko dana da li će se održati predloženi prekid neprijateljstava u Siriji, koji treba da stupi na snagu u subotu, a ukoliko ne dodje do političke tranzicije, postoje opcije "plana B", naveo je Keri.