Žarkov povratak  posle deceniju i po
Dušan Milenković
Žarkov povratak  posle deceniju i po
Žarkov povratak posle deceniju i po, Foto: Dušan Milenković

 

- Odavno sam ga ubeđivao da je trebalo da stane pred kamere. Sa ovim filmom se ponovo rodio - kaže Žarkov kolega i dugogodišnji prijatelj Petar Božović.


Emocije nisu krile ni legendarne glumice Seka Sablić i Milena Dravić.
- Ovo je izuzetna prilika da ga ponovo gledam kako osvaja publiku. Sećam se, igrala sam sa njim predstavu „Ženski orkestar“, gde je igrao pijanistu, a sve ostalo su bile žene. To je bila jedina muška uloga, a on briljantan. Onda krenuo nekim drugim putem i tako je napustio predstavu, a meni je bilo mnogo žao. Poznajem njegov talenat i uvek od njega očekujem mnogo - kaže Seka, dok Milena uz osmeh dodaje:

 

 

- Svi smo vrlo zadvoljni što se vratio i što je maestralno odigrao kao i moja partnerka Jelena Đokić, sa kojom sam uživala snimajući predstave. Odlično se znam sa Žarkom i upoznata sam sa svime kroz šta je prošao. Drago mi je da ga vidim na sceni ponovo i što film govori o tome da je ljubav najvažnija stvar u životu, bez obzira na okolnosti - ističe Dravićeva, koja nekoliko decenija uživa u braku sa kolegom Draganom Nikolićem.


- Dragan je sada dobro, sve ide nabolje - kaže glumica koja se već godinama bori sa teškom bolešću svog supruga.
Podršku Žarku dala je i Bojana Maljević, sa kojom je odigrao poslednju rolu pred zatvor u filmu „Nož“.
- Odlično je odigrao svoju ulogu, kao i Jelena - kaže Bojana.

Đokićeva čeka  reakcije publike
Đokićeva čeka reakcije publike, Foto: Milan Ilić

 

Jelena: Žarko mi je pomagao da uđem u šaht

Glumica Jelena Đokić, koja u filmu „Smrdljiva bajka“ igra Lauševićevu devojku, kaže da joj je čast što posle decenije i po stoji sa njim na daskama koja život znače. - Pre snimanja filma imali smo probe, i to nas je zbližilo, pa je pred kamerom sve išlo glatko. Drago mi je što se Žarko vratio, pomagali smo jedno drugom tokom snimanja, dodavali daske da se popnemo ili urku da spustimo u šaht, gde su urađene neke od scena. Lepota mog posla je u tome što me vodi na mesta gde inače ne bih nogom kročila. Što je bilo do mene, uradila sam u aprilu, a sada, kada su zavšena snimanja, ostaje na publici da da poslednju reč - kaže glavna glumica.

Komentari (13)

porodičan čovek

27.11.2015 09:17

zašto ovog srbomrsca i crnogorskog nacionalistu toliko veLIČAJU ? NEK IDE U PODGORICU DA PIJE KAFU TAMO MU JE MESTO DA GLUMI IDA SE BRANI PIŠTOLJEM. ŠTA STE NAVALILI NA NJEGA . SVAKA DRTINA MOŽ DA DOĐE U BEOGRAD POŠTO SU GA BEOGRAĐAni molilli NA KOLENIMA DOĐI ,SVE TI JE OPROŠTENO. E SAD MUI MORAJU DATI JEDNO 5 TELOHRANITELJA I TO SVE BEOGRAD PLAĆA.SRAMOTA.

lola

27.11.2015 12:32

@porodičan čovek - Koliko loseg u tebi, porodicni covece...pun si gneva. Zarko Lausevicu, velicanstveni dobro nam dosao! Falio si nam, dugo ova zemlja zivi bez tvog lika, glasa i dela...kralj si ove glumacke scene....velikanu. harizma tvoja je neprocenljiva i neodoljiva.

realista

27.11.2015 13:20

@porodičan čovek - Ako neki kriminalac koji se hvali da je poubijao pola Beograda ima toliku podrsku u od strane naroda i prostitutke koje sebe nazivaju VIP licnostima , zasto da odbacujemo jednog od nasih najboljih glumaca koji je braneci svoj i bratovljev zivot izvrsio ubistvo. Tuzno je sto se zaboravlja tako nesto! On je svoju kaznu odslužio a najveci kriminalci nam sede u skupstini i vladaju drzavom.

Mile cg-kg

27.11.2015 14:14

Zarkova velicina coveka je neopisiva!!!!!!!njemu nema ko sta da oprasta ili ne oprasta,covek je preziveo golgotu koju retko ko moze....glumce nad glumcima,dobrodosao svojoj kuci i narodu koji te je dugo iscekivao.....

GLUMICA

27.11.2015 17:20

@Mile cg-kg - GOVORI SAMO U SVOJE IME I POZIVAJ GA U SVOJU KUCU..... po profesiji glumac a u zivotu dvostruki ubica,begunac,pobegulja i los covek

PORODIČAN ČOVEK

27.11.2015 18:11

@Mile cg-kg - MOŽEŠ DA GOVORIŠ SAMO U SVOJE IME .KAKAV NAROD POMINJEŠ ?STAVI PRST NA ČELO PA SE ZAMISLI ŠTA JE URADIO,ŠTO SE SKRIVO I POBEGO U AMERIKU SVE MU TO SRBIJA OMOGUĆILA.

ruza

27.11.2015 16:19

neshvatljivo je toliko veličanje jednog ubice....

vesna

27.11.2015 21:18

@ruza - Potpuno se slazem sa Vama, nevidjeno licemerje nase "kulturne" bratije! A o njemu kao coveku, sta reci, da je bio musko, da je bio covek do sada bi odsluzio kaznu i mogao da nastavi zivot kao covek. Nemam pravo da osudjujem, niko od nas ne zna kakva zla kob nas negde iza ugla ceka, ali zaista ne mogu da mu aplaudiram, jer se covek nije pokajao za tezak greh koji je vrlo svesno ucinio!

Tristan

28.11.2015 08:58

@ruza - Greskom je pritisnut plus. Ovde se velica talenat, gusko.

Дане С.

28.11.2015 07:46

жарко је УБИЦА, чак и његово име пишем МАЛИМ словом јер тај човек не заслужује да се о њему пише било шта осим о томе да је УБИЦА. У њему се види нешто КРИМИНАЛНО. Ако је хтео да не УБИЈЕ мога је да пуца у плафон или чак у ноге, а не у живот. СРБИЈО УРАЗУМИ СЕ не величај УБИЦЕ. Само у Србији шансу и новац добија УБИЦА.

Васке

28.11.2015 09:03

Жарко Лаушевић је био високопозиционирани члан Либералног савеза Црне Горе. То је странка која је мрзела све српско. На њиховим митинзима се могло чути "Србе на врбе". Жарко, марш из Србије!!!

Војвода

28.11.2015 09:07

Доста више са овим убицом и србомрсцем. Нека иде у Цетиње и нека тамо снима филмове.

Milica NS

29.11.2015 11:52

SRAM BILO SVAKOG KO DAJE SEBI ZA PRAVO DA SUDI U IME BOGA!! NEKA BACI KAMEN KO GRESIO NIJE!! ŽARKO, SVAKA ČAST NA SNAZI KOJU POSEDUJETE POSLE SVEGA, NEOSPORNOM TALENTU I VOLJI....SVE NAJBOLJE U DALJEM RADU.