Pablo Laso
Profimedia
Pablo Laso
Pablo Laso, Foto: Profimedia

"Znali smo koliko je teško igrati u Pioniru, kakvi su navijači. Kada je Zvezdi išlo loše navijači su je podigli i nosili do pobede. Znali smo da je grupa teška, ima još tri utakmice, ali smo u nezavidnoj situaciji. Plašili smo se pre žreba, sada smo još uplašeniji", rekao je Laso novinarima posle utakmice.

Real je u Beogradu izgubio od Zvezde sa 94:88 i sa skorom 2/4 ostao na poslednjem mestu na tabeli Grupe A, iza crveno-belih koji imaju pobedu više.

Upitan da li su igrači Reala potcenili Zvezdu, Laso je odgovorio: "Nema šanse".

Laso je čestitao Zvezdi na pobedi.

"Zvezda je jako počela, ali smo počeli da igramo posle prve deonice, poveli smo i tokom treće četvrtine imali najbolje minute. Onda se Kvinsi Miler pojavio, imao tri trojke zaredom, a nakon toga je nestala naša prednost i bilo je neizvesno do samog kraja", kazao je Laso.

On je istakao da nije uplašen za svoj posav, već zbog "mnogo drugih stvari".

Prema oceni trenera Reala, Zvezdin tim izgleda potpuno drugačije nego kada je ubedljivo izgubio u Madridu u prvoj utakmici dve ekipe.

"Izgubili su Luku Mitrovića nedelju pre utakmice, nisu bili spremni zbog mnogo povreda. Mnogo toga je uticalo. A, sada su sa drugim timom uspeli da pronađu način i da nas pobede", naveo je Laso.

Real će u narednom kolu dočekati Fenerbahče, dok Zvezda kod kuće igrati protiv Himkija.

RADONJIĆ: PLATILI SMO ŠKOLU I DOBILI DOBRE ĐAKE

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je svojim košarkašima na večerašnjoj pobedi nad Real Madridom i rekao da su oni "platili školu" u porazu od Strazbura u prošlom kolu Evrolige.

"Savladali smo prvaka Evrope iako smo bili nekompletni. Izdržali smo dobru seriju Reala, vratili se i odigrali dobro u završnici. U Strazburu nismo, tad sam ja bio kriv, kao i uvek. Platili smo školu i dobili smo dobre đake", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Radonjić je tokom treće deonice poslao Stefana Jovića u svlačionicu, a na pitanje zašto je to uradio, odgovorio je da je smatrao da je to dobro za tim.

"Zato što sam smatrao da treba i da je to najbolje za tim, kao što se i pokazalo. To su interne stvari kluba, ne dešava se prvi put, ni ovde, ni na drugim terenima", rekao je Radonjić.

On nije želeo da pojedinačno komentariše igru svojih košarkaša, rekavši da je pokazana odlična timska igra, ali je rekao da je Kvinsi Miler već pokazao zašto je doveden.

"Statistika pokazuje da smo dobili timski. Bilo je, naravno, dobrih individualnih stvari, ali učinak Majka Cirbesa, igra Nikole Rebića i Marka Gudurića, čuvanje Rudija Fernandesa...da ne nabrajam. Tim je bio veliki naš kvalitet, iako su se određeni igrači individualno izdvajali", kazao je Radonjić.