Nenad Lalatović na konferenciji u Alkmaru
M. Živković
Nenad Lalatović na konferenciji u Alkmaru

M. Živković

Nenad Lalatović na konferenciji u Alkmaru, Foto: M. Živković

 

Lalatović je na početku obraćanja srpskimnovinarima u Akmaru rekao da njegov tim nije zaslužio onako visok poraz na "Karađorđu", kao i to da im nije sviran čist jedanaesterca.

- Nesrećno smo izgubili u Novom Sadu, videli smo da možemo da igramo sa njima, ali presudilo je iskustvo i jača liga u kojoj igraju. Mi igramo samo dve jake utakmice godišnje, a oni stalno. Da smo dali gol, ko zna kako bi išla utakmica. Bili smo oštećeni za penal pri rezultatu 2:0 za njih. U najmanju ruku zaslužili smo nerešen ishod - rekao je Lalatović, a onda se osvrnuo na sutrašnji duel.

- Biće jako teško da prođemo, ali fudbal je čudna igra, trudićemo se. Jako je važno igrati kvalitetnu ligu. Oni svake nedelje igraju porotiv Groningena, Ajaksa, Fejenorda... Rezultat 3:0 ipak nije realan pokazatelj snaga. Dažemo sve od sebe, ali ako ne prođemo, ipak sam ponosan na tim i igrače. Okrenućemo se prvenstvu. Realan sam čovek - zvučio je pomalo pesimistično šef struke Vojvodine.

Lalatović je takođe naveo da je njegov tim osujećen povredama.

- Stamenić je povređen, Kovačević je ostao kući jer imamo žestoku konkurenciju u odbrani. Igrači se rotiraju, sada je on ostao u Novom Sadu, sledeći put će neko drugi. Trujić je takođe povređen, zadobio je povredu zadnje lože na meču protiv Čukaričkog. Nedostajaće nam njegova brzina i prodornost po strani, ali ne smemo da rizikujemo njegovo zdravlje - ističe Lalatović.

Na kraju trener je istakao da njegov tim ima problema sa prodajom igrača, dok je Alkmar doveo izuzetna pojačanja, a uz to prodao fudbalera za ogromnu sumu.

- Zadovoljan sam učinjenim u Evropi i prvenstvu s obzirom na to da smo renovirali ceo tim. Biće još odlazaka do kraja sezone, ali mi tu ne možemo ništa. AZ nema takvih problema, naprotiv. Doveli su sjajna pojačanja, a pritom su dobro poslovali na međunarodnoj sceni i prodali igrača za 22 miliona. Pokušaćemo da se nadigravamo s njima i pružićemo im ruku ako budu bili bolji, zaključio je Lalatović.

Posle konferencije, fudbaleri Vojvodine održaće trening na "AFAS" stadionu u Alkmaru, a revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope između holandskog AZ-a i srpske "stare dame", igraće se u četvrtak od 20.00 na ovom istom stadionu.

Komentari (1)

Srbija

25.08.2016 09:18

Jel ima neki trener a da nije poreklom Crnogorac?