Čišćenje lica
shutterstock
Čišćenje lica

shutterstock

Čišćenje lica, Foto: shutterstock

Dok se veselo primičete svojoj spavaćoj sobi, čujete krike svog lica, koje vas preklinje da ga oslobodite teške šminke kojom ste ga zacementirali za izlazak u grad. Nikako ga nemojte ignorisati, jer će vas to koštati bubuljica, već ugodite svom tenu i pripremite ga za bezbrižnu noć.

I sami znate koliko je važno imati blistav ten kao podlogu za besprekoran mejkap, a prvi korak ka tome je skidanje šminke pre spavanja. Pratite sledeće korake koji će vam pomoći da koža vašeg lica uvek izgleda savršeno.

1. Micelarna sveta vodica

Micelarna voda je savršeno rešenje za lenjivice koje mrzi da se umivaju nakon skidanja šminke mlekom jer će sve nečistoće s vašeg lica pokupit tupfer natopljen ovom bezbojnom tečnošću. Vlažne maramice za uklanjanje šminke takođe su odličan pomoćnik u koji vredi investirati novac.

Pronađite one koje ne sadrže alkohol kako vam ne bi isušili kožu, već joj dali vlažnost.

2. Gel za umivanje je must have

Umivanje toplom vodom nije dovoljno za dubinsko čišćenje. Da bi sredstva koja redovno koristite mogla da odrade svoju magiju, važno je da koža bude čista kako bi upila najkorisnije sastojke vaših omiljenih proizvoda. Gel za umivanje ne mora biti skup, ali je važno da odgovara vašem tipu kože. Ako se koža suši ili masti, to je znak da treba da potražite novi proizvod.

Prilikom umivanja vodite računa da ne budete grubi prema koži i da voda nije vruća jer ćete njome ukloniti prirodna ulja s lica. Nakon svega toga, peškirom lagano tapkajte lice, ne trljajte.

3. Maska od gline za čisti ten

Ova maska je odlična za uklanjanje toksina iz kože, izvlači ih na površinu, a na vama je samo da ih isperete nakon 20 minuta. Koža će vam biti nežnija na dodir i sjajnija. Masku za lice ne treba koristiti svakodnevno.

4. Parabeni stop

Tonik za lice je neophodan deo rutine čišćenja. Nanosi se vaticom tapkajućim pokretima na očišćenu kožu. Hrani kožu, osvežava, hidrira i revitalizuje. Damama sa suvim delovima lica, tonik pomaže pri redukovanju takvih površina, ali isto tako smanjuje crvenilo.

5. Hidrirajte kožu

Kao što je voda neophodna telu, tako je za blistav ten obavezno nanošenje hidratantne kreme. Osim što trenutno utiče na izgled i zdravlje vaše kože, česta upotreba kreme ima ogromne benefite i za budućnost. Hidratacijom se koža brže obnavlja i tako oslobađa svih nepravilnosti. Da bi krema imala još bolji učinak, namažite je na vlažnu kožu da bi je brže upila.

Komentari (1)

Ja

07.04.2017 17:41

Kakva micelarna voda i gelovi..i to jako skupi. Vazelin je najbolje sredstvo za skidanje sminke i pritom je omeksava a kosta 200din.