Prvi na tabeli... Fudbaleri Lajpciga
Profimedia
Prvi na tabeli... Fudbaleri Lajpciga

Profimedia

Prvi na tabeli... Fudbaleri Lajpciga, Foto: Profimedia

Fudbaleri ovog kluba, koji trenutno važi za najprijatnije iznenađenje ove sezone ne samo u Bundesligi nego i u celoj Evropi, trijumfovali su na gostovanju Bajer Leverkuzenu sa 3:2 u 11. kolu elitnog fudbalskog ranga Nemačke.

Lajpcig je tako na prvom mestu Bundeslige sa tri boda više od Bajerna i tu će ostati barem do subote uveče kada bih Bavarci skinuli u slučaju pobede na teškom gostovanju na "Vestafalenu" u derbiju kola protiv Borusije Dortmund.

Počelo je žestoko na "Bajareni"... Kampl je već u prvom minutu doveo "farmaceute" u vođstvo, ali je samo tri minuta kasnije Baumgartlinger postigao autogol za izjednačenje.

Golova potom nije bilo tokom celog poluvremena, da bi u drugom minutu nadoknade, posle sjajnog pasa Čalhanoglua, Brent smestio loptu u mrežu Lajpciga.

Gostujuća ekipa se nije predavala imajući u vidu činjenicu da bi im remi doneo prvo mesto na tabeli, pa makar samo jedan dan.

Ipak, nisu se zadovoljili nerešenim rezultatom, već su u stilu nemačkog mentalitetea grizli celu utakmicu, što im se na kraju i isplatilo.

U 67. minutu Forsberg je izjednačio na 2:2, da u 81. isti ovaj igrač bio asistent Orbanu koji je smestio loptu iza leđa Lenoa za veliku radost i prvo mesto na tabeli "malenog" Lajpciga sa velikim srcem.