Kuvanje
profimedia
Kuvanje

profimedia

Kuvanje, Foto: profimedia

Začini i sitni sastojci
Uzmite komad papira za pečenje i na njega smestite sve začine i slične sastojke koje planirate da koristite. Tako ćete sprečiti da se prosipaju po radnoj površini, a posle jednostavno bacite papir u smeće.

Kapanje ulja
Bez obzira na to koje ulje volite da koristite prilikom kuvanja, svaka će se flaša vremenom zamastiti zbog kapanja. Da biste to sprečili, omotajte oko flaše komad papirnatog ubrusa i povežite ga gumicom za domaćinstvo.

Nezgoda u kuhinji
Nemoguće je sprečiti neke nezgode u kuhinji, a najveći je problem pokupiti sitne krhotine stakla. U tome će vam pomoći obična kriška hleba kojom ćete brzo pokupiti sve komadiće stakla. Samo dobro pritisnite hleb o površinu.

Ostaci hrane
Da biste što pre počistili kuhinju, odvojite malo vremena i obavite nešto i tokom kuvanja. Sve otpatke, poput kore od krompira, šargarepe ili ljuske jajeta, stavljajte u jednu šerpu ili još bolje ambalažu namirnica koje koristite za kuvanje. Posle to sve samo treba da bacite. I još jedan savet - između dva seckanja operite odmah sudove koje ste upravo upotrebili, lakše ćete ih oprati, a i neće vas čekati nakon ručka.