Emir Kusturica
Milorad Milanković
Emir Kusturica

Milorad Milanković

Emir Kusturica, Foto: Milorad Milanković

Kako je Kusturica rekao za "Blic", ni sam ne zna šta je Depardjea navelo da ga nazove "iskonstruisanim lažovom, užasnim likom koga Srbi preziru, šibicarom „koji se predstavlja da je Srbin, a nije".

Depardje je potkačio i Moniku Beluči „ne verujući da je jedna tako lepa i senzualna žžena i vrsna umetnica prihvatila da igra u Kustinom filmu „"Na mlečnom putu".

Srpski reditelj nije ostao dužan Francuzu.

- Ja sam tog čoveka sreo jednom pre 20 godina, trebalo je da radimo film "Sobarica sa Titanika". Posle smo se videli na premijeri mog filma "Maradona" u Parizu i kasnije su naši susreti uvek bili srdačni. Nema to uzročno-posledičnu vezu - rekao je Kusturica.

Žerar Depardije

Profimedia

Žerar Depardije, Foto: Profimedia

- To je njemu nešto iz glave došlo, pretpostavljam. Kao i u slučaju Žilijet Binoš. Patologija kojoj ne možžemo ući u trag - komentariše srpski reditelj.

Tek nešto suptilnije nego Kusturicu, Depardje je 2010. godine prozvao glumicu Žilijet Binoš, svoju sunarotkinju, ija umetnicka slava je krunisana 1996. Oskarom na najbolju žensku sporednu ulogu u filmu „Engleski pacijent“.

Depardje se pitao „zašto je Žilijet cenjena kada u njoj nema ništa“.

- Jedino je simpatično što da je izjavu Depardjea objavila „Republika“ na dan premijere mog filma. A pred sam početak festivala "Mostra" u svom magazinu na tri strane štampali su moj izmiljeni intervju. Kada su ih pres-agenti nazvali i zapretili tužbom, objavili su izvinjenje u kome je bilo jasno da je taj intervju bio politički, bla-bla, neka namera da se naudi mom filmu. Utoliko je i ova budalaština sa Depardjeom prava budalaština, ali mislim da je čudno što se u oba slučaja pojavila "Republika" - komentariše Emir Kusturica.

Komentari (11)

Сава Прокоповић из Ритопека

13.09.2016 22:27

Подржавамо Кустурицу у целини.

djenka

13.09.2016 23:11

@Сава Прокоповић из Ритопека - Depadije je pukao, zbog alkoholizma a i finansijski. Prica se da je "Republika" placena od bosanaca, a Depardije ce za lovu koju su mu oni dali reci sta god mu kažu.

Aj'batali

13.09.2016 22:51

Potresao te komrntar?yPs si Depardjea ispljuvao kao najcrnja zenturaca!Pa ti je malo i to, nego je teska zavera sa politickim motivom bolje resenje?! Istina obicno boli,ali retko ko toliko glasno jauce na sve strane!

Teodora

13.09.2016 23:18

Depardje jeste dobar glumac, ali jeste i debeo i pijanac i rusofil iz interesa, baš kao što je kusturica dobar reditelj, ali i veoma, veoma, veoma loš čovek, prevrtljivac, samoreklamer, bahati koristoljubac, politički uvek uz aktuelnu vlast u Srbiji i Srbin iz čistog, apsolutnog interesa koji sa Srbijom apsolutno nema nikakve veze.

emka

14.09.2016 04:33

@Teodora - ...sa Srbijom apsolutno nema nikakve veze.....Verujem da je njegov DNK vise srpski nego tvoj!

micka

13.09.2016 23:37

pa Depardje je sad kao novopeceni Rus uzeo sebi za pravo, onako oholo i sa bogte kakve visine, da naseg Emira(Nemanju) proglasi neSrbinom; to mu je valjda hvala sto je onako idiotski i iz anti americkih pobuda(citaj, licnog neuspeha u tom delu sveta) sahranio i Dzona Meklejna licno, a koji sad pociva negde na Mokroj gori...haooos!!

Maki

14.09.2016 00:04

Pa on već ujutro nije ni znao šta je pričao o Kusturici, to je bilo u trenutku nervnog i alkoholnog zanosa, opijata i ludila u kome živi debeli monstrum. Ko ga šiša! Kusta je naš i tačka!

Lenka@Teodora

14.09.2016 01:05

A ti bez mane,i ceo svet te poznaje,i postuje! '' i ako si poslala komentar,neka si im rekla''...Neka cuju''iz pravih usta''istinu...Mili Boze,POMILUJ NAS I POMOZI!!!

Zoran - Tico - Tico

14.09.2016 08:07

Istina je da Francuz loče kao žedan, ali mu se, baš zbog toga, moralo malo pogledati kroz prste. Jer, ako reaguješ gore, onda i rizikuješ da budeš gori. U svakom slučaju, kad su javne ličnosti u pitanju, siguran sam u jedno: Novak, na primer, nikada ne bi uzvratio sličnom merom! Izvinite, grešim li?

Sava Besarovic

14.09.2016 08:54

Pustite čoveka da uživa trenutak slave. Sad je u zenitu slave jer mu se obratio jedan Depardje.

Milan

14.09.2016 21:41

Istina je samo jedna ,francuz je rekao po diktatu Sarajeva i za to je dobio neku siću,