Kurdi već godinama ratuju sa islamistima
profimedia
Kurdi već godinama ratuju sa islamistima

profimedia

Kurdi već godinama ratuju sa islamistima, Foto: profimedia

Naime, jedan od novinara koji prate sirijsko ratište nedavno je na Tviteru objavio slike koje prikazuju kako su mudžahedini, odnosno ISIS borci posle sukoba sa kurdskim vojnicima kodsela Al Amrana zaplenili veliku količinu naoružanja, koje je sadržalo i mine koje su proizvedene u valjevskom „Krušiku”.

U pokušaju da dođemo do informacije da li su pomenute mine zaista prozvedene u „Krušiku” kontaktirali smo i Ministarstvo odbrane i dobii odgovor:

Razorne mine proizvedene u „Krušiku“

promo

Razorne mine proizvedene u „Krušiku“, Foto: promo

„Razorne mine 120mm M62P8 iz serije KV 01/15 su proizvedene u HK „Krušik” Valjevo (koje se nalaze na drugoj fotografiji koju ste nam poslali). Po ugovorima sa više registrovanih pravnih lica u Republici Srbiji za spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme, te mine su isporučivane kupcima u raznim delovima sveta, u region Bliskog istoka i Afriku, u toku 2015. i 2016. godine, a kompletan spoljnotrgovinski promet je urađen prema zakonskoj proceduri”, navodi se u odgovoru.

Islamski teroristi zaplenili i oružje proizvedeno u Srbiji

twitter

Islamski teroristi zaplenili i oružje proizvedeno u Srbiji, Foto: twitter

„U ugovorima između isporučilaca iz Republike Srbije i kupaca postoje odredbe koje obavezuju ugovorne strane da ne ustupaju podatke iz ugovora trećim licima i da se detaljni podaci o isporuci ne mogu davati na uvid bez saglasnosti kupca. Takođe, na dostavljenim fotografijama ne vidi se geografsko okruženje u kome su one urađene da bi se moglo reći da je navedena municija pronađena u Siriji”, naveli su iz Ministarstva i dodali da roba sa ostalih fotografija nije proizvedena u privrednom društvu HK „Krušik”.

Komentari (7)

Baltazar

22.09.2016 15:14

Pisete ovakve naslove sad moze i jiFSrbija da bude meta

ЕУ гори - хрваћани се осећаку

22.09.2016 15:55

Инересантно .У врема кад нато-нацисти губе на фронту уз сву подмуклост убијања цивила по систему "маркале", спикера САД из институције УН који као тражи прекид ватре оптужујући Асада за кривици што још није поражен од БИЗН-ИСИС-а кога нато-наци снаге "побеђују" ... ови "наши" медији РЕКЛАМИРАЈУ Србију да њено орижије убија по Сирији ... амермагарци по томе у Сирију шаљи чоколаде, чипс и тоблероне, а из авиона бомбоне и вафле засипају цивиле и војску Сирије.

ЕУ гори - хрваћани се осећају

22.09.2016 15:58

Колико сте добри за овај текст ?

mirko

22.09.2016 18:07

Pa sta mislite sta rade nase ambasade po tim ratnim podrucjima Libiji ,Siriji ,Iraku ,NEGO se bave prljavim poslovima

Roni

22.09.2016 18:22

Trgovci oružjem rešili da malo zacrne Srbiju. Nisu valjda išli kod ISIS-A da traže srpsko oružje i da ga slikaju? Ili su ga slikali na drugom mestu, pa onda malo varali.

Nobody's Fool

22.09.2016 20:30

Eno ga na Tviteru danas, Daniele Raineri objavio fotografije nove hrvatske automatske puške VHS-K2 u rukama iračkih džihadista.3 snimka u tri različita dela Iraka.Sve uredno snimljeno u poslednjih 5 nedelja,sve jasno vidljivo.

srecko

22.09.2016 21:38

eto dobro kaze beogradki sindikat. firmama za izvoz oruzja i malina. neko se obogatio od zute vlasti prodajuci oruzije i nikom nista to je strasno nikom nista a novopeceni bizmismeni sve bogatiji sramota srbije.