Džejmi Vardi
profimedia
Džejmi Vardi

profimedia

Džejmi Vardi, Foto: profimedia

Lesterova priča svakako nije uobičajena, a kako bi i bila kada su momci u koje je uloženo „tričavih“ 25 miliona evra (tričavih, za engleske uslove) debelo iza sebe ostavili ekipe teške i po nekoliko stotina miliona evra. Takav šokantan epilog u nekoj jačoj evropskoj ligi desi se jednom u deceniji, možda i ređe, posebno ako se uzme u obzir da je Lester 17. u Premijer ligi po platama fudbalera, kao i da grad broji manje od 350.000 stanovnika.

Ali, „lisicama” se ove godine poklopilo mnogo toga, a pre svega to da su Čelsi, Siti, Arsenal i Junajted igrali daleko ispod svojih očekivanja i da im je glavni konkurent bio Totenhem.

Čarobnjak:  Ranijeri

profimedia

Čarobnjak: Ranijeri, Foto: profimedia

Klaudio Ranijeri možda nije stručnak A klase, poput Žozea Murinja, Karla Ančelotija, Aleksa Fergusona, ali je imao njuh da probere momke za pravu siću, a da zauzvrat dobije titulu i pritom digne vrednost fudbalera do nebesa. To se posebno odnosi na najboljeg igrača Rijada Mareza, koji je plaćen 500.000 evra, a sada je njegova cena 40 miliona! Isto važi i za prvog strelca Džejmija Vardija, koji je koštao 1,2 miliona, a sada će teško moći da ga dobije iko za manje od 30 miliona evra. Neki od njih su bili otpadnici u svojim klubova, neke su otpisivali kao netalentovane, ali se tek sada mnogi hvataju za glavu shvatajući šta su ispustili.

Statistički, mnogo toga nije išlo u prilog „lisicama“, ali to sad i nije bitno. Recimo, od 22 pobede u sezoni, u čak 19 su imali manji posed lopte od rivala, a u celoj sezoni posed lopte im je bio samo 42,3 odsto.

Ulaganja u startnu postavu

Alo!

Ulaganja u startnu postavu, Foto: Alo!

 

Peter i Kasper

Alo!

Peter i Kasper, Foto: Alo!

 

Otac i sin šampioni

Engleske Kasper, sin legendarnog golmana Mančester junajteda Petera Šmajhela, uspeo je da osvoji Premijer ligu, kao i njegov otac. Obojica su to uspela sa 29 godina, a da su šampioni saznali su putem televizije i to istog datuma, 2. maja. Peter 1993, a Kasper 2016.

 

Slavlje navijača

profimedia

Slavlje navijača, Foto: profimedia

 

I kladionice popucale

Ni kladionice nisu doživele ovako šokantnu isplatu sa kvotom 5.000. Dosad, najveći pogođeni koeficijent bio je 2.500. Piter Edvards je platio 60 evra da će njegov osamnaestomesečni unuk jednog dana zaigrati za reprezentaciju. Nakon 15 godina, Edvards je dobio 150.000 evra, jer je unuk Hari Vilson zaigrao za Vels. Da budemo jasni, kvotu 5.000 od kladionice možete da dobijete, recimo, ako se kladite da će Elvis Prisli biti pronađen živ ili da će Barak Obama zaigrati kriket za Englesku.

 

Za Amere - Totenhem prvak!

Poznato je da se Ameri baš i ne razumeju u fudbal, tako da im ne treba puno zameriti na informaciju koju su preneli juče. Tako je medijska kuća “ESPN” putem svog TV kanala objavila da je Totenhem šampion.

 

Čestitao i Mesi

Lionel Mesi: Vi ste razlog zašto svi volimo fudbal. Čestitke! Alesandro del Pjero: Srećan sam zbog Ranijerija i onih koji vole sport. Nezaboravan uspeh. Geret Bejl: Žao mi je mog bivšeg kluba, Totenhema, ali čestitke Lesteru. Volim fudbal. Đani Infantino: Prelepa priča se odigrala u Engleskoj. Roberto Mančini: Čestitke Ranijeriju i Lesteru. Nije lako osvojiti Premijer ligu. Mario Baloteli: Lester šampion! Čestitke igračima i neverovatnom treneru.

 

Tagovi

Komentari (1)

dasa

04.05.2016 08:20

u ovom tekstu ima dosta negativnosti i nipodastavanja uspeha lestera.sta koga briga sto arsenal,celzi,mancester,itd, su slabo igrali,pa je lester isplivao.svi su imali iste uslove pa sto nisu igrali.cestitke lesteru a kako je ko igrao tako je zavrsio na tabeli.to bi bilo isto kada bi se kazalo ,zvezda prvak jer u ligi su neki mali klubovi iz malih sredina.zvezda je prvak i to je liga srbije i tako se igra.