Na kraju su kupom ipak usrećili  navijače: Fudbaleri Partizana
Marko Metlaš
Na kraju su kupom ipak usrećili  navijače: Fudbaleri Partizana

Marko Metlaš

Na kraju su kupom ipak usrećili navijače: Fudbaleri Partizana, Foto: Marko Metlaš

- Jesmo navikli publiku na titule, a nismo uspeli u tome, ali s druge strane, kup možda jeste spas sezone. Uradili smo dva od tri zacrtana cilja. Jedino smo kiksnuli u prvenstvu, ali, bože moj, ne može uvek da se osvaja. Od poslednjih deset titula uzeli smo osam. Ne znam ko to može da uradi.

Prvi trofej za Božinova!

Valeri Božinov iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru, ali neverovatno zvuči podatak da do srede nijednom nije osvojio trofej! Igrao je u Juventusu, Fjorentini, Sitiju i Sportingu, ali ovo mu je bio prvi put da podiže pehar.

Statistički, najviše bodova smo uzeli u prolećnom delu sezone, što govori nešto. Jesenas smo imali puno pehova sa povredama, ali na proleće nije bilo toliko pritisaka i čim smo se ustalili, došao je rezultat. Zimus smo doveli top igrače i pogodili sa svima, doveli igrače iz Teleoptika, koji su bili na marginama... Baza je tu - kaže Iliev za „Alo!“.
Ipak, aktuelni sastav pretrpeće znatne izmene dogodine.

- Mi smo u letnji prelazni rok krenuli čim se završio zimski. Dovešćemo šest do osam pojačanja, sledi nam veća rekonstrukcija. Neće sva pojačanja biti zvezde. Planirano je da četvorica, petorica budu starteri, dok će dvojica, trojica za početak biti rezerve. Logično je i da ćemo na leto ostati bez petorice, šestorice igrača.

Na proleće smo osvojili najviše bodova u ligi: Iliev

Marko Metlaš

Na proleće smo osvojili najviše bodova u ligi: Iliev, Foto: Marko Metlaš

Navijače Partizana najviše interesuje status Nemanje Mihajlovića i Dušana Vlahovića.
- Male su šanse da nas napuste. Oni su projektovani za velike stvari. Ne mogu da kažem 100 odsto da ostaju, sve zavisi od ponuda, ali one moraju biti baš velike. Mnogo lepog smo afirmisali na proleće, a mladost pre svega.

Mihajlović je za dva meseca postao najbolji asistent lige i A reprezentativac. Ubacili smo Vlahovića u vatru, najmlađeg prvotimca u istoriji. Pomeramo granice. Pa, onda Bogosavac, koji je mnogo dobar. Ljudi ne mogu da veruju da je bio u Teleoptiku - zaključio je Iliev.

Partizan povlašćen u Ligi Evrope

Osvajanjem kupa crno-beli su i teoretski obezbedili izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Oni će ovog puta startovati od prvog kola (počinje 30. juna), a do grupne faze ih čekaju četiri prepreke. Ono što je gotovo sigurno je da će Partizan biti povlašćen u sve četiri kvalifikacione runde, jer ima koeficijent 16,925, što znači da će na tom putu imati lakše protivnike.

 

Božinov i Ilić

Aleksandar Dimitrijević

Božinov i Ilić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Bugarin „lizao“ uvo Iliću!

Fudbaleri Partizana su bili u euforičnom stanju nakon utakmice s Javorom, samo što su se neki od njih malo više otkačili od ostalih. Konkretno, Valeri Božinov. Bugarski internacionalac se našalio sa Sašom Ilićem, tako da je prilikom nošenja pehara došao do kapitena i isplazio jezik ka njegovom uvetu...