Ubijeni Davorin Baltić
privatna arhiva
Ubijeni Davorin Baltić

privatna arhiva

Ubijeni Davorin Baltić, Foto: privatna arhiva

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu ispričala Marija N. (30), policajka iz Policijske stanice Vračar, koja je bila u automobilu sa Davorinom Baltićem (41), bliskog kavačkom klanu, kada je likvidiran 1. januara ispred zgrade na Vračaru.

Kako je ispričala policajka, 1. januara je trebalo da smenu započne u 22 sata. Na saslušanju je ispričala da je prethodno srela kuma, te da ju je povezao do stanice, kada je starešinama rekla da ide do kuće da se presvuče i da će se odmah pridružiti kolegama na terenu.

Baltić ju je odvezao do njenog stana, gde se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živeo sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi, čestita Novu godinu. Pristala je da „svrati na minut“ do kume, sa kojom je inače išla u školu.

- Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam videla, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane videla siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju.

Kada je prestala paljba, Marija N., prema svedočenju, i dalje je bila u šoku. Videla je da je Baltić mrtav, a iz mera predostrožnosti, pre izlaska iz kola, htela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa, kako je ispričala, nije uspela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača i uzme svoje oružje.

Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem i načelnika. Kada sam izašla iz zgrade, i dalje nisam znala za sebe. Uspela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi, shvatila sam da sam se udaljila od lica mesta dve ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner - ispričala je policajka.

Odmah se vratila u garažu gde su već pristigle njene kolege i ispričala im je za pištolj, i pokazala gde ga je bacila. Nakon toga je dala izjavu i puštena je. Međutim, u nedelju, šest dana posle likvidacije kuma, privedena je zbog sumnje da je nelegalno nosila oružje. Tužilaštvo je tada od suda zatražilo da joj odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti od bekstva.

- Sudija za prethodni postupak nije prihvatio predlog tužilaštva za određivanje pritvora, ali je osumnjičenoj odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima - rekla je portparol Višeg suda Bojana Stanković.

Osumnjičena je upozorena da će joj ako prekrši zabranu biti određen pritvor. U njenom slučaju, tužilaštvo planira da ispita tri svedoka, a nastavlja se i istraga likvidacije Baltića.

Tražili psihološko veštačenje

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa Mariju N., za „Blic“ je naveo da će se istraga sprovesti, ali da prema njegovoj proceni nema elemenata krivičnog dela u njenom postupku i da nije bilo razloga da joj bude određen pritvor.

- Od suda sam zahtevao i njeno psihološko veštačenje - rekao je Bećirić.

Komentari (6)

Milan

11.01.2018 09:05

Ako je ovo istina, devojka uopste nije kriva. Ona je sama policajcima rekla za pistolj i gde ga je bacila. Normalno je da je bila u soku. Ona se nije snasla u konkretnoj situaciji i ocigledno je da nije za policijsku sluzbu.

Ujka Zitko PFK

11.01.2018 09:17

Verovatno je sanjala. he he

Mićo

11.01.2018 09:34

Ma svi vi se pravite blesavi,oni su se sexsali.

Toza čvarak

11.01.2018 10:30

Da bi neko rekao "daj mi pištolj iz vrata" treba mu pet sekunde a on je bio mrtav već u prvoj. Ova priča nema veze sa mozgom kao ni sve priče oko pokojne pevačice. Svaki dan nova priča i nova "istina".

Šojke

11.01.2018 10:47

šuplja priča! Sve je šuplje!

boro

11.01.2018 11:57

da ima zakona ona bi već bila na ulici ili negdje u podrumu sa pacovima