Suze koje su obišle svet: Đoković posle meča sa Del Potrom
Aleksandar Dimitrijević
Suze koje su obišle svet: Đoković posle meča sa Del Potrom

Aleksandar Dimitrijević

Suze koje su obišle svet: Đoković posle meča sa Del Potrom, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Noletove suze posle meča su obišle svet, mnogi saosećaju sa njim, čak i rivali iz vrha ATP liste, koji su mu pružili podršku u teškim trenucima. Sa srpskim teniskim asom smo imali priliku da ekskluzivno razgovaramo posle košarkaškog meča između Srbije i Franucske.

- Koliko ti znači podrška fanova, koji ti masovno šalju poruke tipa: “Majstore, nemoj da plačeš! Ti ćeš uvek biti naša dika i ponos“?
- Znate, emocije su to. Ne gledam na plakanje kao na tugu, nego kao na oslobađanje od nekih emocija koje su se taložile, stvarale određeno vreme zbog važnosti Olimpijskih igara. Bio sam veoma potresen što sam ispao rano. Naravno, njihova podrška mi mnogo znači. Evo sada, nekoliko dana nakon ispadanja u singlu i dublu, stvari se sagledavaju iz drugačije perspektive. Svima nam je lakše. Nisam jedini kome je stalo. Trudio sam se koliko sam mogao, ali sport je to.

Nole u društvu Troickog, Zikija, Paspalja i Divca

Aleksandar Dimitrijević

Nole u društvu Troickog, Zikija, Paspalja i Divca, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Viđali smo te na košarkaškim utakmicama Zvezde, sada bodriš „orlove“ na Olimpijskim igrama. Slažemo se, od jednog ovakvog košarkaškog ugođaja ne postoji bolji?
- Drugačije je kad bodrite reprezentaciju, posebno na Olimpijskim igrama. Veoma sam zadovoljan što sam uspeo da izdvojim malo slobodnog vremena, kada, nažalost, nema tenisa. Košarka mi je jedan od omiljenih sportova, a svi ovi reprezentativci su mi dragi prijatelji. Provodili smo dosta vremena zajedno u Olimpijskom selu, bodrili jedni druge, stvarali sinergiju u olimpijskoj familiji... Drago mi je da podižu nivo igre u odnosu na početak turnira. Prva utakmica protiv Venecuele je bila dobra, sa Australijancima je bilo tesno, odluka je pala u poslednjim minutima, a videli ste, sa Francuzima u poslednjim sekundima. Jake su ekipe u našoj grupi, nema šta. Košarkaški sam laik, ne komentarišem taktiku, kvalitet, ali momcima želim sve najbolje.

Nole je bio glavna  zvezda na tribinama

Aleksandar Dimitrijević

Nole je bio glavna zvezda na tribinama, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Da li ćeš biti na meču sa Amerima večeras?
- Velika šteta, neću biti tu! Ameri su decenijama klasa iznad svih u košarci, ali to nije garancija za bilo šta. Svi očekuju da moraju da dobijaju sa 20 i više razlike, ali Olimpijske igre iziskuju velike napore od svakog pojedinca, traže od svakoga maksimalno zalaganje.

Komentari (2)

valter

12.08.2016 08:24

Placi Placi Ko place isplace se

Raca

12.08.2016 12:11

Uz svo duzno postovanje prema Novaku Djokovicu, meni ovde nista nije jasno. Nesto mi smeta u svemu ovome, nekako je nerealno i cudno to sve. Nadam se da nije odluceno da se prekine takmicenje,od koga ili zbog cega god, nadam se da nema skrivene i ruzne pozadine. Ko sto rekoh, cudan osecaj i do sada me u zivotu nikad nije prevario, cak ni kad sam ga ignorisao. I nemojte odmah drvlje i kamenje, covek ima mozak za razmisljanje, a moj mozak mi trenutno diktira ovakvo razmisljanje.