Ako ne znate šta da pripremite za ručak ili večeru, probajte ovaj zapečeni krompir u pavlaci koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo.
Potrebno je:
600 g krompira
200 g kisele pavlake
1 veća glavica luka
2 zelene paprike
1 veći paradajz
malo kačkavalja
ulje
1 k.k. aleve paprike
malo začina
4 čena belog luka
Priprema:
Luk iseći na rebra i propržiti ga, pa dodati sečenu papriku. Kada se malo prodinsta, dodati sečen paradajz i sve zajedno malo izdinstati. Dodati začina.
Krompir iseći na kocke i obariti ga malo, oko 5-6 minuta. Dodati u njega alevu papriku, začin i seckan beli luk. Dodati malo ulja i kiselu pavlaku i sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti malo prženog luka i paprike, rasporediti odozgo pola količine barenog krompira, zatim papriku i ponovo krompir.
Sve lepo rasporediti, pa narendati malo kačkavalja. Peći 30 - 35 min da lepo porumeni. Servirati uz salatu.