Alo! i Bakina kuhinja
Bakina kuhinja
Alo! i Bakina kuhinja

Bakina kuhinja

Alo! i Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Ako uz to dodate neku salatu možete ga servirati kao lagani posni ručak. Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.

Potrebno je:

- 700 gr krompira

- začin suvi

- aleva paprika

- ljuta paprika

- beli biber

- posni kačkavalj

- ruzmarin

- granule belog luka

- majčina dušica

- ulje

Priprema:

Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onij ravnoj odsečenoj strani.

Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 min. u rerni. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min.

Prijatno i uživajte u divnom ukusu!