Bojan Krkić
Profimedia
Bojan Krkić

Profimedia

Bojan Krkić, Foto: Profimedia

- Prema propisima Svetske fudbalske federacije (FIFA) igrač sme da promeni zemlju za koju želi da nastupa ukoliko nije igrao zvaničan meč na seniorskom nivou. Ne mislim da će FIFA na bilo koji način da promeni postojeće pravilo ili ga prekrši i prihvati zahtev Srbije. Ne verujem da će FIFA napraviti presedan - kazao je Paes.

Krkić je kao klinac odbio "orlove" da bi nastupao za Španiju, a u dresu "furije" debitovao je 10. septembra 2008. godine, kada ga je Visente Del Boske uveo u finišu utakmice protiv Jermenije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Od tada napadač Stouka više nijednom nije zaigrao za tu reprezentaciju.

Ipak, pojavile su se spekulacije da FIFA ipak dozvoljava igraču da promeni zemlju ukoliko za prethodnu nije zabeležio više od jednog nastupa, što je upravo slučaj sa Krkićem.

Komentari (2)

sale

21.09.2016 08:20

Kad smo ga zvali onomad decko se odlucio da igra za Spaniju pa eto mu sad Spanije ne znam samo kako ovima iz saveza padnu na pamet takve gluposti i kako su spremni da se tako nisko spustaju zarad bilo cega alo rodjaci imajte dostojanstva barem malo ali to su fudbalski radnici u zemlji Srbiji koji su spremni na sve zarad svog dupeta , da se ja pitam ladno bi ga otkacio nisi hteo kad smo te zvali sad se j....i burazeru.

seljak

21.09.2016 17:19

@sale - kad vec prodas veru za veceru jedi sine sta ti spreme,,,torilje au meksicko je to