Bakir Izetbegović
Profimedia.rs
Bakir Izetbegović

Profimedia.rs

Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia.rs

Čavić je na konferenciji za novinare postvio pitanje validnosti presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid iz 2007.

- Jer odluka kojom je Softić imenovan za agenta nikada nije objavljena u Službenom glasniku BiH. Dakle, ni tada Softić nije ima pravo da se predstavlja kao agent BiH - naveo je Čavić.

Prema njegovim rečima, Izetbegović je počnio krivično delo službenog položaju jer je okupio neformalnu grupu i podstrekivao Softića da preda zahtev za reviciju.

- Pružili smo dokaze da je zloupotrebio položaj. Naneo je nepopravljivu štetu BiH i teško oštetio one koje smatraju da su žrtve rata u BiH. Zatvorio je vrata validnom procesu, onemogućio je da Predsedništvo o ovome raspravlja - kazao je Čavić.

Naveo je i da su angažovani uticajni pravnici, koji imaju iskustvo kada je u pitanju rad Međunarodnog suda pravde.

- Ove prijave treba da budu shvaćene kao pokušaj da se pravna pitanja rešavaju na pravni način i u pravnim ustanovama. Podneli smo prijave, jer želimo da zaštitimo ustavnost BiH i da utvrdimo potpunu nelegitimnost Sakiba Softića, ali ne samo u ovom slučaju, nego i u 2007. godini, jer odluka kojom je imenovan od strane Predsedništva BiH nikada nije postala pravosnažna - zaključio je Čavić.

Komentari (1)

AJMO GOLI OTOK

13.03.2017 16:28

KRENIMO REDOM PO SVIM REPUBLIKAMA I SVE U GOLI OTOK.OVO JE NAJBLIŽA DESTINACIJA I MNOGO NE KOŠTA NAROD. KAKVI ZATVORI SA SEKSI SOBAMA PO GRBAČI NARODA. SAMO GOLI OTOK.