Luis Hamilton
Profimedia
Luis Hamilton
Bezobrazluk: Luis Hamilton, Foto: Profimedia

Na jedno od pitanja da uporedi svoje titule sa onih sedam koliko je osvojio popularni Šumi, Britanac je dao krajnje kontoverzan odgovor.

- Nikad nisam radio stvari da bih osvajao titule, kao što je to činio Šumaher. Sve uspehe sam stekao isključivo zahvaljujući sopstvenim veštinama - rekao je Hamilton.

Nije poznato na šta je konkretno Hamilton mislio, moguće na kontroverzne poteze tokom karijere i sudaranja sa Dejmonom Hilom ili glasinama o superiornosti Bridžstonovih guma u periodu dok je Nemac vozio za Ferari, ali Hamiltonov komentar nikako nije prijao Šumaherovim navijačima, naročito ako se ima u vidu da stanje poznatog nemačkog vozača.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nezgodu na skijanju. Prilikom pada, udario je glavom u kamen posle čega je dugo bio u komi u bolnici u Grenoblu. Poslednjih godinu dana provodi na oporavku u porodičnoj kući u Švajcarskoj. Relevantne informacije o njegovom zdravstvenom stanju, javnosti nisu poznate.

- Hamilton bi trebalo da uključi mozak pre nego što nešto progovori. Trebalo bi jednom za sva vremena da nauči i da shvati kakve uspehe je postigao Mihail Šumaher. Samo ću reći da ponos dolazi pre pada - ogorčen je ovom Hamiltonovom izjavom bio Rajner Ferling, predsednik Šumaherovog fan kluba iz Kerpena.

Komentari (2)

gigi

12.02.2016 22:19

ako je neko pratio F1 cirkus u vreme sumahera odlicno razume o cemu prica hamilton!

sonja

13.02.2016 09:08

@gigi - Apsolutno tačno. Jeste da je u teškom stanju ali je svoje titule osvajao na pokvaren način i uz pomoć drugih vozača . Edi Irvajn i Masa nikad nisu osvojili titulu a imali su šanse samo zato što su čuvali ledja Šumaheru. A Dejmonu je oteo titulu 1994 tako što ga je namerno izbacio sa staze a da nije bio kažnjen za to.Zato bravo Luis upravu si.