Eksplozija u Nišu
I. Anđelković
Eksplozija u Nišu

I. Anđelković

Obračun u Nišu: Bomba je eksplodirala u 2.30 posle ponoći, Foto: I. Anđelković

Prilikom eksplozije Aleksandar je zadobio povredu leve noge, koja mu je amputirana, dok su prolaznici A. S. (21) i I. V. (22) povređeni. A. S. ima povredu stopala i otpuštena je na kućno lečenje, dok je I. V. zadržan na klinici jer ga je pogodio geler u pluća, ali je njegovo stanje stabilno, rekli su u Kliničkom centru Niš. Direktor za kardiovaskularnu hirurgiju Dragan Milić izjavio je da je stanje pacijenta nakon amputiranja noge stabilno.

- Pacijent je primljen u teškom stanju sa povredama leve noge, zbog čega je operisan, a zbog težine povreda urađena mu je amputacija potkolenice i on je trenutno van životne opasnosti - izjavio je dr Milić.

Eksplozija u Nišu

I. Anđelković

Aleksandar je bio u bekstvu, boravio je u inostranstvu, a osuđen je na tri godine zatvora, Foto: I. Anđelković

O motivima napada niko se još nije zvanično oglasio, a naši izvori iz istrage objašnjavaju da su u pitanju neraščišćeni računi kriminalnih grupa.

- Bilo je oko 2.30, pa nije bilo mnogo ljudi. Bomba je eksplodirala čim su otvorena vrata i Aleksandru iskidala nogu. Komadi bombe su leteli na sve strane, polomljeno je nekoliko izloga, a dvoje prolaznika je povređeno. Stanari ulice, kao i širi centar grada, čuli su eksploziju. Postoji nekoliko motiva, a verovatno su u pitanju neraščišćeni računi - kaže naš sagovornik.

Aleksandar B. poznat je policiji odranije, kada je pre osam godina u Mokranjčevoj ulici ubijen radnik obezbeđenja kafića „Komodo”, a teško ranjene dve osobe.

- Bio je u bekstvu, boravio je i u inostranstvu, a bio je i osuđen na tri godine zatvora. Dakle, više je motiva, ali svi su vezani za kriminal. Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica jer se radi o krivičnom delu teškog ubistva u pokušaju - izjavio je naš sagovornik.
Policija je zvanično potvrdila da radi na rasvetljavanju slučaja, a viši javni tužilac da je u pitanju krivično delo teškog ubistva u pokušaju.