Policajac ranjen u Novom Pazaru
Tanjug/Edib Tahirović 07-09-2017
Policajac ranjen u Novom Pazaru

Tanjug/Edib Tahirović 07-09-2017

Policajac ranjen u Novom Pazaru, Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Policajac je ranjen prošle nedelje u centru Novog Pazara. Zbog sumnje da je ranio policajca uhapšen je Dženan Kačar (34), odranije poznat policiji.

Taj muškarac, za koga se sumnja da je upravo Kačar, koji je pucao iz pištolja kalibra šest milimetara, nemo je gledao dok je kolega pokušavao da pomogne Draganu. Na snimku se posle nekoliko sekundi vidi kako osumnjičeni Kačar ustaje i sa jednom od ljudi koji su sedeli za stolom prilazi ranjenom policajcu.

Snimak koji je isplivao u javnost upravo je ključ rešenja slučaja ranjavanja policajca Čekanovića. Naime, Kačar je tokom policijskog uviđaja izigravao spasioca i inspektorima je dao izjavu kao očevidac. On je rekao da je video kako je iz automobila u pokretu pucano na njega, a da je slučajno pogođen policajac. Tu njegovu izjavu potvrdili su i njegovi prijatelji, koji su kasnije uhapšeni.

Međutim, policajci su tokom istrage pregledali snimke sigurnosnih kamera i došli do krucijalnih dokaza, pa je usledila akcija hapšenja. Osim Kačara, kome je određen pritvor do 30 dana, uhapšeni su Rifat Ferizović (43), Fikret Saliković (33) i Ekrem Z., koga policija povezuje s drogom. Istragom je utvrđeno da je osumnjičena četvorka sedela u kafiću.

Inače, Kačar je odranije poznat policiji zbog nelegalnog nošenja oružja, nanošenja teških telesnih povreda i pokušaja ubistva.
U aprilu prošle godine, kako se sumnja, Kačar je upucao Emira H. (26), koji je ostao nepokretan. Viši sud ga je zbog toga osudio na šest godina zatvora, ali se on žalio Apelacionom sudu u Kragujevcu, gde bi za desetak dana trebalo da bude održano prvo ročište. U decembru 2015, Dženan Kačar je preživeo atentat ispred OŠ „Bratstvo“, kada je na njega ispaljeno nekoliko metaka, ali ga nijedan nije pogodio. Tom prilikom samo pukom srećom niko nije povređen jer se završavala nastava i deca su polazila kući.

Komentari (3)

Doživotna

15.09.2017 07:09

za tog ubicu!

MIMA

15.09.2017 07:26

GDE SU TI POLITIČKO-NEPOLITIČKI SINDIKATI DA SE OGLASE? POKUŠAJ UBISTVA!!!!

Kocoperko

15.09.2017 10:57

Objavljeno je nekoliko verzija dogadjaja, a prva je da je na policajca pucano sa terase obliznjeg kafica. Istina nece ni da se sazna. Znace je oni koji zive u Pazaru.