Slađana nije imala šanse
Screenshot

Kako pišu austrijski mediji, do nesreće je došlo kada je vozač kombija iz nepoznatih razloga skrenuo sa puta, udario u zaštitne stubove, okrenuo se, a na njega su naleteli bugarski kamion i još jedno vozilo.

Slađana Banić

Privatna arhiva

Slađana Banić, Foto: Privatna arhiva

Slađana je kod starije sestre Dragane, koja je na privremenom radu u Nemačkoj, krenula 19. aprila iz Sombora, kombijem. Na autoputu u Austriji iz zasad nepoznatih razloga kombi je udario u branik, okrenuo se a na njega je naleto šleper bugarskih registracija.

Austrijska policija je izvršila uviđaj 20. aprila u ranim jutarnjim satima kada se udes dogodio.

- Čekala sam sestru da stigne najdalje u četvrtak do podne. Spremila joj ručak, ali nje i dalje nije bilo. Tada sam ugledala dva muškarca koji su se parkirali ispred kuće i crne slutnje su me obuzele. Bili su to srpski šoferi drugog kombija koji su me obavestili da je bio udes i da mi je sestra poginula. Bila sam u šoku i dalje ništa nisam razumela - priča sestra Dragana, očajna kao i njeni roditelji otac Jovan i majka Katarina, koje smo zatekli u ulici Žarka Zrenjanina u Apatina, dok su prijatelji dolazili da im izjave saučešće.

Strašna nesreća

Screenshot

Strašna nesreća, Foto: Screenshot

Prema nezvaničnim informacijama, koje je porodica čula od drugih šofera koji naše prevoze u inostranstvo, u nesreći je pored Slađane, smrtno stradao jedan momak iz Beograda, dok je jedan od vozača teško povređen. On je u austrijskoj bolnici, a drugi je uspeo uspeo da se spase skliznuvši kroz otvorena vrata.

Ovaj preživeli šofer je obavestio šofere drugih kombija o nesreći, koji su i obavestili Slađaninu sestru.

Neutešni roditelji

S. P. Špero

Neutešni roditelji, Foto: S. P. Špero

U porodici navode da nije bilo nijednog poziva osim od jednog austrijskog pogrebnog preduzeća koje je familiju obavestilo da se telo nalazi kod njih i da je prebačeno u Beč.

Telo nesrećne Slađane još je u Austriji zbog niza formalnosti koje se moraju obaviti, a porodica se trudi da organizuje prevoz u zemlju.

Austrijski mediji, više njih, pisali su o nesreći uz brojne fotose sa lica mesta, te nije jasno kako naša diplomatska predstavništva nisu nijednog momenta kontaktirala porodicu ili našu policiju.

Slađana nije imala šanse

Screenshot

Slađana nije imala šanse, Foto: Screenshot

Šoferi koji su preneli tužnu vest prevoze naše u inostranstvo, ali nemaju nikakvu obavezu da snose bilo kakvu odgovornost ukoliko dođe do ovakvih nesrećnih slučajeva.

- Ne mogu da shvatim kako bar naša diplomatsko-konzularana predstavništva ne reaguju kada se nešto dogodi našem čoveku u inostranstvu. Kao da nikome ne pripadamo. Ne bi li familije u ovim slučajevima trebalo da dobiju bar logističku podršku upravo tih službi, a ne da se snalaze kako znaju i umeju, prepušteni sami sebi – primećuje blizak rođak poginule Slađane.

Komentari (4)

ujkavasabgd

23.04.2017 14:03

Bog da joj dusu prosti. Neka joj je laka crna zemlja. A zasto niko nije od nasih iz ambasade reagovao i nece ni reagovati, jer nekada smo bili banana zemlja-rajsko voce, a sada smo papaja zemlja -egzoticno voce tj. Diznilend-crtani film od zemlje, pardoniram se, ako se ovo i moze uopste nazvati zemlja-drzava.

dragoljub

23.04.2017 15:24

Iz licnih izvora znam sve o toj nesreci. Uz devojku koja je poginula, nastradao je i mladic iz Beograd koga licno poznajem. Dete, nepunih 27. godina. Jedno predivno dete. Ambasada Srbije iz Austrije nije nista uradila posle toga, niti je obavestila roditelje niti je pruzila bilo kavu pomoc ili informaciju o tome. Sve su roditelji kada su saznali za to (24 sata nakon nesrece) sami pokusavali da saznaju, zvali su policiju, bolnice i pokusavali da saznaju nesto. Ni jedan medij u Srbiji do sada nije

citalac

24.04.2017 07:13

Tuzna sam od kako sam procitala ovu vest o ovoj devojci a sad vidim i jos jedan mladic stradao.Zla sudbina i verovatno usnuli vozac.

suzana

24.04.2017 09:26

Koja država? Pa mi odavno i nismo država, nego teritorija. Uzima svako šta hoće i niko ne odgovara