Kremasti kolač sa keksom
Potrebno je:
Za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
50 ml ulja
2 kašike kakaa
Za krem:
300 ml slatke pavlake
200 ml kisele pavlake
150 - 200 g šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
1 vanilin šećer
50 g suvog grožđa(po želji)
Za ukrašavanje: 200 g šlaga
Za doradu:
150 ml mleka
1 vanilin šećer
Priprema :
Za biskvit:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg sa šećerom, dodati žumanca, zatim ulje i brašno, pomešano sa kakaom. Smesu izliti u pleh od rerne (43 x33cm ili približne veličine) koji ste prethodno obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni 10-15 minuta.
Ohlađeni biskvit prerezati tako da dobijete dve kore.
Za fil:
U umućenu slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, prah šećer i vanilin šećer. Zatim dodati mleveni keks i suvo grožđe (po želji). Na tacnu staviti prvu koru i natopiti je sa polovinom mleka u koje smo dodali vanilin šećer. Zatim naneti ceo fil, lepo poravnati. Na fil staviti drugu koru i nju natopiti preostalim mlekom.
Umutiti šlag i premazati ceo kolač. Ostaviti da se stegne u frižideru, a zatim uživati u ovom prelepom kolaču.