Kremasta pileća pasta
promo
Kremasta pileća pasta

promo

Kremasta pileća pasta, Foto: promo

Sastojci:

- 3 kašike maslinovog ulja
- 650 g pilećih grudi bez kostiju
- iseckanih na kockice
- 2 šolje šampinjona
- glavica crnog luka
- šolja i po pavlake
- 3 šolje domaće pileće supe
- šolja crvenog vina
- 3 šolje nekuvane paste
- šolja parmezana
- so i biber po ukusu i peršun za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte veliku šerpu na srednjoj vatri i dodajte dve kašike maslinovog ulja i pileće grudi. Začinite solju i biberom po ukusu. Pržite dok piletina ne promeni boju, sklonite sa vatre i ostavite sa strane. Zatim dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja i u to dodajte pečurke i luk. Dodajte so i biber i kuvajte dok luk ne potamni uz povremeno mešanje. Vratite piletinu u šerpu, dodajte supu, pavlaku, vino i pastu, sve dobro promešajte i poklopite. Kuvajte dok pasta ne omekša, 15-20 minuta uz povremeno mešanje. Kada je pasta skuvana, dodajte parmezan i sklonite sa vatre. Dekorišite svežim peršunom.

Save

Tagovi