Sataraš, povrće, čorba
Profimedia.rs
Sataraš, povrće, čorba

Profimedia.rs

Sataraš, povrće, čorba, Foto: Profimedia.rs

Sastojci:

- 10 mesnatih crvenih i zelenih paprika
- 3 glavice luka
- šargarepa
- 2 manje tikvice
- konzerva pelata
- so, biber, suvi biljni začin, ulje
- peršun
- kesica krem supe od pečuraka

Priprema:

Crni luk i šargarepu narendajte i propržite. Papriku očistite od semenki, isecite je na trake i dodajte u šerpu. Tikvice oljuštite i isecite na tanke kolutove, pa i njih dodajte masi. Začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom, pa sve dinstajte oko pola sata. Dodajte oljušten, oceđen i na kockice iseckan paradajz. Dinstajte još pola sata, a pred kraj sipajte prah krem supe i sve sjedinite da se zgusne.

Tagovi