penis
Profimedia
Lupa Povećalo

Shutterstock

Umesto resenja za mali penis, dobio je lupu, Foto: Shutterstock

Ohrabren da svoj hronični problem može da reši za 2.200 dinara, a videvši reklamu za onlajn kupovinu preko jedne od društvenih mreža Petar. Đ. iz Kraljeva naručio je aparat za povećanje muškosti. Jedva je iščekao da mu poštom stigne paket, platio je pouzećem, kad umesto čudesnog aparata dobio je - lupu! Tad je i shvatio da je prevaren.

Šta ako vas prevare

Ono što prevarenima ostaje jeste da se obrate ogranizacijama potrošača, koji lociraju i objavljuju javno adrese sa kojih se obavlja prevarantska onlajn prodaja. Drugi način je da prijave policiji. Ali da do toga ne bi došlo, kako ukazuje naš sagovornik, kupujte robu kod registrovanih onlajn prodavaca, jer sve drugo je kupovina "mačke u džaku", bukvalno.

Petar Đ. je samo jedan primera od mnošto razočaranih i lakovernih građana, koji su se odlučili da kupe proizvod preko interneta, a poneti obećavajućom fotografijom i pristupačnom cenom. Dešavalo se i da umesto željenog proizvoda građani dobiju jabuke, a bilo je i lepo upakovanih - cigli, pa i betona! Svega, umesto poručenog. A kad shvate da su prevareni, već je kasno.

U sivoj, onlajn zoni kupovine najviše se prodaju odeća, obuća, mobilni telefoni i igračke. I tu su najveće i prevare.

- Na žalost, preko 90 odsto prodaje preko interneta se dešava u sivoj zoni, a privučeni reklamom i primamljivom cenom, građani se olako odlučuju za tu kupovinu, a da ne provere ko je prodavac. I onda se desi da budu prevareni i da nasednu - priča Goran Papović iz Nacionalne ogranizacije potrošača Srbije.

Ove vrste prevara dešavaju se uglavnom preko društvenih mreža, a naročito su izražene u poslednjih godinu dana. Razlog je jednostavan, lako može da se dopre do velikog broja potencijalnih kupaca, nema kontrole prodaje, pa eto prilike za odličnu i laku zaradu. A kada se prevara desi, kupac nema kome da se žali, jer je i on (sa)učesnik u sivoj zoni trgovine.

- Uglavnom ih privuče niska cena. Šema je jasna, prodavac ostavi mobilni broj telefona ili imejl adresu, koju često menja te mu se ne može ući u trag. A kad roba stigne, a kupac bude razočaran, on nema način da je reklamira niti kad plati pouzećem ili direktno na račun prodavca, da novac povrati - ukazuje Papović za "Blic".

Komentari (8)

momazver

09.01.2018 07:49

Pa nije on prevaren.Na dobitku je. Jedna glavica ostaće ko što je i bila,a druga je dobila priliku da uveća funkcionalni deo sive moždane mase. I to za male pare.

kobasica srbije

09.01.2018 07:54

Naravno da se može ući u trag prevarantima samo u Srbiji to niko neće da radi. Svaki pametan lopov ili prevarant treba da vodi računa da ne premaši iznos od 15000 din i može da krade do mile volje do kraja života.

deda

09.01.2018 09:09

Koliko vidim da lopovi u Srbiji kradu i milione pa ništa zašto bi se ovi lopovi na minimalcu silirali nego dečko teo da uveća snagu mišićava masicu

Malina

09.01.2018 09:35

Pamtim slučaj kada se reklamiralo sredstvo za depilaciju " posle kojeg noge budu glatke kao svila," a u poručenom paketu je bilo parče šmirgle!

nedjo

09.01.2018 14:17

@Malina - vrlo inventivno...

Nata

09.01.2018 10:10

Xaxaxa ovaj kao onaj Milanče zvani Buljavi iz Krnjace u mesto dvogleda njemu prodavac ponudio lupu,kaze prijatelju ako vas zena vara ovo vam je potrebnije od dvogleda .. ?????

nedjo

09.01.2018 13:53

hahaha,ovi sto mu poslaše lupu su genijalci,svaka im čast!

Сараџогла

09.01.2018 18:14

Бато која фора!Прва фора ове године коју сам турио у записник.Лупу може да користи а шта да је добио цреп или парче даске? ... Ало,момци,није битна дужина јер оно што женску ,,пали,, је на самом улазу са горње стране.Мали,велики,кратак или дугачак? ... ЧЕСТОСКОК!Питајте све старије жене и онда не брините колико ти је дугачак!Знате оно ... МАЛИ АЛ' ТЕХНИЧАР!