Nož Napad
Profimedia
Nož Napad

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta izbola sebe u vrat i grudni koš. Ubodi nisu bili fatalni ni po majku ni po ćerku.

Prema nezvaničnim informacijama, celu dramu, koja se odigrala u petak, sprečio je Smiljin brat koji živi sa njima.

On je pozvao Hitnu pomoć i povređene žene su odmah prebačene na lečenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka.

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović, bili su u šoku. Nisu mogli da veruju šta se zaista desilo. Tvrde da je reč o mirnoj porodici koja nikada nije davala znake da bi se ovakav zločin mogao dogoditi.

 - Vratio sam se s posla. Ugledao sam kako komšinice unose u kola Hitne pomoći. U stubištu sam video krv. Smilja je bila divna žena. Ne mogu da verujem - ispičao je komšija nesrećnih žena.

 - Smilja je pomagala majci. Vodila je ispod ruke. Kupovala joj lekove i hanu. Nikada se nisu svađale - kaže sagovornica.

Smilja i Zorka su primljene u hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka u petak oko 15.30 časova. Prema rečima glavnog dežurnog lekara na Hirurgiji Dragana Tomovića, pacijentkinja Z.R. je zadobila lakše povede leve dojke. U petak je bila zbrinuta u hirurškoj ambulanti, ali je istog dana puštena na kućno lečenje.

 - Pacijentkinja S.T. je zadobila lakše porvede vrata i leve dojke, bila je zbrinuta u prijemnoj hirurškoj ambulanti te je premeštena u Kliniku za psihijatriju -  kazao je Tomić.

Smilja Rađenović je jedna od najpoznatijih banjalučkih košarkašica, u karijeri je osvojila brojne titule. Dugo se bavila košarkom, a najveći uspeh joj je kada je 1989. godine sa ekipom "Jedinstva" iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope.