Supruga prodavca lubenica koji je umro najavljuje tužbu
http://admin.alo.rs/backend/medi
Supruga prodavca lubenica koji je umro najavljuje tužbu

http://admin.alo.rs/backend/medi

Supruga prodavca lubenica koji je umro najavljuje tužbu, Foto: Ana Paunković

Dok u komunalnoj policiji ne žele da komentarišu slučaj dok se ne završi njihova interna istraga, pijačari, kao i članovi Marinkovićeve porodice, upiru prstom u njih i pitaju se zar je moralo baš tako.

Reagovala i zaštitnica građana

- Ristić je bio otvoren za saradnju i sam je insistirao da se što pre sretnemo kako bismo utvrdili sve detalje. Raduje me to, jer mi uliva nadu u vezi s ovim slučajem - rekla je Žeželjeva.

 

- Taj komunalni policajac se iz nekog razloga namerio na Vladu i mene, a ovo je ishod. Moj Vlada ga je lepo tog dana upozorio da je imao dva infarkta, a on mu je, umesto da smiri situaciju, rekao da se neće smiriti dok Vlada ne doživi i treći!

Rekla sam i u policiji, dok se Vladan raspravljao sa prvim komunalnim policajcem, drugi mu je prišao, uneo mu se u lice i zakačio ga ramenom. Vladan je pao i nije mu bilo spasa - priča Vladanova nevenčana supruga Ljiljana Belić.

- Samo ću dodati da na ovome neće ostati i da ću tužiti komunalnu policiju i isterati stvar do kraja, ubili su mi muža - plačući nam je juče rekla Ljiljana, dok njen i Vladanov sin Miloš navodi da ih je dodatno pogodilo saopštenje komunalne policije da je njegov otac bio nelegalni prodavac, jer on već 14 godina ima zakupljene tezge na pijaci.

Ogorčene su i Vladanove kolege koje su davale iskaz u policiji kao svedoci i tvrde da su saznale da je protiv komunalnog policajca koji je vršio pritisak na Vladana već podneto oko 20 prijava.

Vladanove kolege  pale sveće na mestu  gde je umro

Alo!/Ana Paunković

Vladanove kolege pale sveće na mestu gde je umro, Foto: Ana Paunković

- Mi smo svi podnosili prijave protiv njega jer nas je maltertirao bez razloga. U policiji smo čuli da ima ukupno 20 prijava, ali i da navodno nije prošao psihotestove. Očigledno je da ga neko štiti jer u suprotnom ne bi mogao da radi u komunalnoj policiji - rekao je jedan od prodavaca koji je insistirao na anonimnosti zbog sopstvene bezbednosti.

Ljiljana

Ana Paunković

Ljiljana, Foto: Ana Paunković

Novinari „Alo!“ pokušali su da ove navode provere i u MUP-u Srbije i u komunalnoj policiji. U MUP-u nisu želeli da nam odgovore na pitanje i naveli su samo da je predmet poslat u tužilaštvo.

 U komunalnoj policiji su takođe rekli da da će izaći u javnost sa svim informacijama čim se završi interna istraga, ne odgovorivši ni na ova pitanja, niti na pitanje zašto su saopštili da je Vladan bio nelegalan prodavac, iako je imao uredno zakuplljene tezge na pijaci.

- Molimo za malo strpljenja kako bi nadležni organi uradili svoj posao u najkraćem mogućem roku - naveli su nam juče u odgovoru.

Lubenice zbog kojih je izbila rasprava

Alo!/Ana Paunković

Lubenice zbog kojih je izbila rasprava, Foto: Ana Paunković

 

Maltretirao ga je jer mu je roba virila

Tokom jučerašnjeg dana, Vladine kolege otvorile su njegovu tezgu i izložile lubenice i dinje, a na mestu gde je preminuo zapalile su sveću.

- Tezga je otvorena zbog Vlade, a i vas, da vidite u čemu je bio problem - počinje da objašnjava Aleksandar Vučićević.

- Eto, nije on bio nelegalan trgovac, nego mu je paleta sa robom malo virila, kao i sad, i to je bio povod za raspravu. Pa mogli su i da ga opomenu, ali... Skoro svi mi ovde imamo probleme samo sa tim komunalnim policajcem. Jednostavno je takav. Eto, zna da dođe ujutru u 8, dok još traje istovar robe, slika nas i piše nam kazne, iako je istovar dozvoljen do 8.30 - priča Vučićević.

 

Građani traže osudu!

Tragedija Vladana Marinkovića izazvala je oštru reakciju građana Srbije, koji uglavnom traže isto - osudu komunalnog policajca koji ga je maltretirao. Bes građana najviše se vidi po stotinama komentara koji se nalaze ispod tekstova na internet portalima o ovoj tragediji. „Dokle više ovakvo maltretiranje naroda?“, „Hitno pokrenuti peticiju o ukidanju komunalne policije!“, komentari su koji se najčešće mogu pročitati, dok mnogi pozivaju i na ulične proteste.

Save

Komentari (27)

Petar

01.07.2016 06:17

A gde je slika ubice. Cela pijaca zna o kome se radi, jedino redakcija priča o "komunalnom policajcu". Pa normalno da ga neko štiti. Štiti ga direktor, koji ga je zaposlio, a koji se i sam na isti način zaposlio.

blagoje supic

01.07.2016 10:54

@Petar - alo covece ubica ne postoji a koje preminulom kriv sto se bolestan bavi poslom koji mu i dodje glave.sta bi bilo da ovakvi su ucesnici saobracaja?pokojnik je bio sigurno jedan od vozaca pa bolje je sto je ovako zavrsio nego da je nekog ili nekoliko ubio u saobracaju.

Cath

02.07.2016 05:29

@Petar - Blagoje, ako ti je prezime Šupić, slaže ti se uz karakter.

misho

01.07.2016 06:22

u slučaju helikoptera niko nije kriv,na predmetu savamala vučić sedi kao organizator,u slučaju jeding validnog svedoka za fantomke kažu da je umro prirodnom smrću a to bi značilo da su komunalni policajci radili po zakonu a ono "neću se smiriti dok nedobiješ treći..."valjda je isto po zakonu" koga je usvojila vučićeva podanička klika a sprovodi horda jurišnika koja je gle ironije izjavila I saučešće porodici preminulog.sve u svemu sa tužbom ćete lupiti glavom u zid.sretno

MladenBg

01.07.2016 06:40

Celu zemlju haraju lopovi na visokim polozajima i nigde policije... nigde komunalne policije... a kada treba prebiti nekoga sto nema za bus plus kartu.....kada treba ubiti coveka za par santimetara smrdljive zemlje, onda su svi tu! Saramota kakva je ovo zemlja postala! Sta je vredno jednog ljudskog zivota!!!!!!!Sta? Sigurno mu je drzava obezbedila posao, pa je covek iz "besa"prodavao lubenice!????? Stidi se drzavo zajedno sa celom bulumentom koji nisu zasluzili ni dinar mesecno!

SELEKTIVNOST

01.07.2016 07:10

. Gradjeni,lepo pismeno prijave zloupotrebe i torturu i nikom nista.Sad posto se velika prasina digla jer je takvo ponasanje imalo smrtni ishod toboz ce se nesto preduzeti. Komunalna poliija je u svoje redove primila svakakve koji ce da vrse represiju nad najslabijima,ali zato taksisti na aerodromu ostase nedirnuti.Zato sto nisu slabi i zato sto iza njih ne stoje slabi. Na Dedinju ispred Maksija kamioni,lubenice ,cvece i dve piljare na automobilima,a kazne se pisu samo onome ko dodje nov.

citateljka

01.07.2016 07:10

Radi takvih mi vise ne pada napamet da se vratim u zavicaj. Drzava je trula, vlast korumpirana a radnici u drzavnoj sluzbi bahati, drski, nekulturni, neskolovani.... Hvala bogu, prestala je nostalgija da me vuce u zavicaj bas radi svih tih bezobrazluka i peripetija u obavljanju nuznih poslova po opstinama, MUP-u , bolnicama....Svi ocekuju svezanj novcanica za svaku i najmanju uslugu iako su placeni za svoj posao. Porodici ovog postenog gradjanina moje najiskrenije saucesce! Proklet komunalac!!

branko

01.07.2016 07:54

E ovo je opomena za Ristica da se presabere za naredno vreme prilikom prijema novih komunalaca, da iskljuci mogucnost zaposlenja maloumnih tucibasa, koji su za ispitivanje u ustanovama odredjenog tipa.

jeca

01.07.2016 08:06

To su skotine najgore i najveca bruka Srbije,šljam najgori o trošku države.Primaju plate od naših para,a samo brukaju i državu i policiju.

slucajni citalac

01.07.2016 08:17

Manje vise sve sluzbe u gradu Beogradu rade na ovom principu; Princip korupcije i mita. To znaju svi u navecim organima Beograda i Srbije , ne preduzimaju nista jer su i sami korumpirani. Pa za ovoakve postupke , a posebno svedocenje ocevidaca, ide se u zatvor u normalnoj zemlj. Kod nas rukovodstvo komentarise nisu prekoracena ovlascenja- gadovi jedni.

Saki

01.07.2016 08:43

Ako komunalca vlast ne osudi, zna se šta treba činiti!

vox

01.07.2016 09:45

Ma badava narode dizete glas, policajac ce otici na drugo radno mesto,i dalje ce imati posao i raditi,tako da sve je ovo isanje uz vetar.Nece policajac odgovarati niti snositi posledice,to je surova istina.

sss

01.07.2016 09:58

A gde je ime i prezime tog nazovi komunalnog policajca??? Ili je možda reč o N.N. licu ?

Pitam se

01.07.2016 10:35

Mora li bas ovakva fotografija lesa i ocajne zene koja tuguje?

zivica

01.07.2016 10:46

zar nemamo dosta nameta pa jos placamo komunalce

Tane

01.07.2016 10:52

Ma jedan mu pretio a drugi ga udario ramenom, pa obojica u bajbok zbog reketiranja i ubistva !

zika

01.07.2016 11:04

olos i barabe, lesinari to je profil zaposlenih u komunalnoj policiji

Djole

01.07.2016 12:53

@zika - To je profil ove vlasti,kakva je vlast takve su im i sluzbe,a da se zapitamo kakvi smo mi koji sve ovo trpimo???

branko

01.07.2016 11:11

Nazalost, ako za helihopter nema odgovornosti, od ovog nema nista. Vrana vrani oci ne kopa.

Deki

01.07.2016 12:03

To je Srbija Zbg toga sam kao i mnogi otisao van. Saucesce porodici a njemu laka zemlja

Nn

01.07.2016 20:43

@Deki - kakav sef takvi I policajci, mislim komunalni.

pera

01.07.2016 12:06

Tuga,covek posteno radi na pijaci,dodju haraclije da ga maltretiraju,iznervirao se i umro...e tugo !

Djole

01.07.2016 12:45

Mene kao gradjanina ne zanima Vuciceva visoka politika,mene zanima bahato ponasanje ove ne narodne vlasti koje se sprovodi preko policije,komunalne policije i ostalih sluzbi sa kojima je ovaj obespravljeni narod svakog dana u kontaktu.Odes na salter maltretiraju,na parkingu kod lekara u autobusu,ruse nocu pod fantomkama vezuju ljude.Kad vidim policajca ja koji imam 60 godina i nemam kaznu ni za parking prelazim na drugu stranu ulice jer me je strah.DOKLE BRE VISE?????????????????

XXL

01.07.2016 16:15

Iza obesti komunalnog/ih policajca stoji - sistem. To treba otvoreno reći jer im je direktivama naloženo da za sve i svašta pronalaze razlog kako bi se građani u ovom slučaju pijačari teretili kazneno - naravno kako bi se punio budžet. I šta sad imamo - dva mrtva građanina (Savamala), a sistem se češlja ... je l' to ta REFORMA?

koja

01.07.2016 19:58

Ne vredi. U ovoj državi još uvek važi pravilo "kadija te tuži, kadija ti sudi" . U to se uveravamo svakodnevno.

Mile

01.07.2016 22:40

Ma ljudi moji to je ubistvo gradjanina on je ubio coveka ubio je mucnog seljaka koji se mucio sejao bostan okopavao zalivao da uzne neku crkavicu i dosao da mu neki olos od komunalnog policajca uzeo dusu terorisao ljude i reketirao da mu daju mito i da mu placaju ruckove po restoranima osudite ga na 15 godina robije

toni

02.07.2016 19:40

te konce vuce vucic.rusenja,kapuljace,maltretiranja,i evo sad ubistvo,sta je sledece,masovna ubistva !