Svađa Novosađanke i komunalaca
Screenshot YouTube
Svađa Novosađanke i komunalaca

Screenshot YouTube

Svađa Novosađanke i komunalaca, Foto: Screenshot YouTube

 

Incident se dogodio kod Futoške pijace u nedelju ujutru, a kako se može videti, komunalni policajac je pokušavao da spreči građanku da se udalji sa lica mesta. Komunalni policajac je nakratko držao bicikl građanke koja je vikala na njega, a potom stajao ispred bicikla, sprečavajući je da se odveze.

 

Uz snimak, koji je objavljen na Fejksbuk stranici "Uživo sa novosadskih ulica" napisano je da je svađi prethodilo legitimisanje jednog od uličnih prodavaca cveća koji radi van prostora pijace, protiv čega se pobunila žena sa snimka, prenosi portal 021.

Prema ovom nepotpunom snimku može se samo zaključiti da je komunalna policija pokušala građanku da zadrži do dolaska redovne policije.

Naime, komunalni policajci prema zakonu nemaju pravo da hapse građane koji ih vređaju, nego im je za to potrebna pomoć redovne policije. Komunalni policajci jedino mogu da privedu osobu protiv koje se vodi postupak i koja odbija da se legitimiše ili pruža otpor.

Iz Uprave za inspekcijske poslove do sada nije bilo nikavih reakcija povodom ovog snimka, navodi portal 021.

Komentari (8)

max

19.09.2016 14:21

Bruka i sramota sto junak se iza ulice ima kafice gde dzipovi nepropisno se parkiraju pa ispred njih da se ispreci nasao zenu sa cvecem.

Samo ih ljutito posmatram

19.09.2016 14:45

Bravo za ovu zaista hrabru ženu! Ako ta novokomponovana banda komunalaca nastavi ovakvo maltretiranje građana, a to čine očigledno širom Srbije, onda sigurno nije daleko dan, kada će osetiti gnev ulice. I oni i njihovi vlastodršci. Svojevremeno je i Sloba M. mislio da je bog a znamo kako ga je ulica "oduvala" sa vlasti. Istorija se uglavnom ponavlja, tako će biti i sa ovima danas.

nedjo

19.09.2016 15:56

@Samo ih ljutito posmatram - sta li tek rade ljudima kada ih niko ne snima i masa ne vidi,olos

ana

19.09.2016 14:54

zovite policiju!!!!!!!!!!!!!!!!

ana

19.09.2016 14:56

Slucaj je za SOS medjunarodnoj zajednici i nasoj policiji

MM

19.09.2016 15:03

Pod hitno ukinuti komunalnu policiju!

verica

19.09.2016 15:54

ja bih ga zadavila na licu mesta djubre jedno

crna trojka

20.09.2016 11:26

Javna je tajna da komunalna policija sluzi da se zaposle raznorazni likovi sa kojima vladajuca klika ne zna sta ce a nece da ih stavi da rade nesto konkretno. Da rade u proizvodnji na primer. Nego ovi administrativni poslovi koje su izmislili bas za takve, njihove partijske pajtose, rodjake sa sela, bivse i sadanje batinase, penzionisane kriminalce, poslusnike svih nivoa, polupismene ali verne itd. A oni ni to ne znaju da rade!! Treba ih sve poterati na njivu ili u rudnik.