Kolona, granični prelaz Batrovci
Alo!
Kolona, granični prelaz Batrovci

Alo!

Kolona, granični prelaz Batrovci, Foto: Alo!

Pred naplatnom stanicom Lučko na auto-putu Zagreb-Karlovac-Split kolona je duga oko pet kilometara iz pravca Jankomira, a iz pravca Buzina oko jedan i po kilometar, javio je Hrvatski auto-klub.

Šest kilometara duga je kolona na izlazu iz Hrvatske pred graničnim prelazom Bajakovo, a devet kilometara na auto-putu Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena prema Zagrebu.

Zbog nesreće kolona od osam kilometara

Zbog saobraćajne nesreće na autoputu A1 u Hrvatskoj na 220. kilometru između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok u smeru Splita vozi se usporeno u koloni od osam kilometara. Hina prenosi da je to izvestio Hrvatski autoklub (HAK), koji je naveo i da se zbog druge saobraćajne nesreće na autoputu A1 na 398. kilometru između čvora Bisko i odmorišta Mosor u smeru Dubrovnika vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Povremeni su zastoji na auto-putevima između Bosiljeva dva i tunela Sveti Rok prema moru, Zagreb-Macelj pred naplatnom stanicom Zaprešić, Zagreb-Goričan prema Zagrebu, te Rijeka-Zagreb pred naplatnom stanicom Oštrovica prema Krku.

Zastoja ima na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim centrima.

Zbog pojačanog saobraćaja povremeno se usporeno vozi na auto-putu Zadar-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarskim ipsilonom, Krčkom mostu, te magistralnim putevima između Zagreba i Karlovca i Krk-Baška-Šmrika.

U slučaju većeg zastoja i blokade saobraćaja, preduzeće "Hrvatska auto-putevi" deliće putnicima flaše vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok. Pripremljeno je 20.000 flašica vode.

Zbog dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Sloveniju danas se očekuju velike poteškoće u saobraćaju na području Ljubljane i severne Slovenije, te na auto-putu Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i auto-puti Rupa-Rijeka. Teškoće u saobraćaju biće dodatne i zbog špice turističke sezone.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok trenutno se čeka u proseku od 15-20 minuta. Iz smera Beograda ka Nišu na toj naplatnoj rampi se čeka pet do šest minuta, a tome doprinosi i to što je organizovano ručno deljenje kartica, dok se iz smera Niša ka Beogradu čeka oko 30 minuta.

Na putevima u Srbiji saobraćaj je pojačan, pa je na graničnim prelazima i glavnim putnim pravcima moguće formiranje kolona i duže zadržavanje, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima Uprave granične policije, od jutros na ulazu u Srbiju na prelazima Batrovci i Horgoš vozila se zadržavaju oko sat i po, dok se na prelazu Šid čeka oko sat vremena.

Na državnom putu između Ugrinovaca i Batajnice, u nedelju 31. jula od 9.00 do 15.00 časova saobraćaj će biti obustavljen zbog radova na asfaltiranju, navodi se u saopštenju.

Do 30. septembra trajaće radovi na popravci kolovoza i sanaciji klizišta na deonici Dubnica - Bobovo, a vozila će biti preusmeravana na slobodnu kolovoznu traku.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u petak se na putevima u Srbiji dogodilo se 107 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 48 osoba povredjeno, a dve osobe su smrtno stradale.

U Beogradu se dogodila 51 saobraćajna nezgoda, u kojima je 21 osoba povređena.

Tagovi